Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U pritvorskom centru Kosovska Mitrovica večeras je došlo do incidenta kada su dvojica zatvorenika pobegla čuvarima i popela se na krov zgrade zatvorskog objekta, zatraživši da razgovaraju sa svojim advokatima ili tužiocem.

Kako je za KoSSev portal potvrdio portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, asistencija policije zatražena je oko 19:20, u trenutku kada su se pritvorenici albanske nacionalnosti nalazili na krovu zgrade.

Radović navodi da su zatim sve raspoložive policijske jedinice izašle na lice mesta, kao i vatrogasna jedinica i hitna pomoć.

Sa zatvorenicima koji su sedeli na ivici krova razgovarali su potom policijski službenici takođe albanske nacionalnosti, kako bi se oni mirno predali.

„Zatvorenici su tražili da razgovaraju sa advokatom ili tužiocem kako bi izneli svoje probleme“, dodao je Radović.

Radović nije mogao da potvrdi večeras da li je u međuvremenu problem rešen, rekavši nam da osim prve informacije kada je i slučaj prijavljen, za sada druge nema.

KoSSev portal već drugi sat pokušava da dobije zvaničnu informaciju o tome šta se dešava u pritvorskom centru. U policiji su nam prethodno kazali da ova oblast nije u njihovoj nadležnosti, te da se obratimo korektivnoj službi. Upravnik pritvorskog centra Kosovska Mitrovica, Benasim Medić, naveo je da treba da se obratimo Prištini za informaciju jer on nije nadležan, kako je kazao, da medijima daje iste.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar