Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

U periodu od 10.30 do 12.30 sati, pojedini delovi Novog Beograda biće zatvoreni za saobraćaj, a autobusi Javnog gradskog prevoza preusmereni na alternativne trase zbog obeležavanja Dana policije i MUP.

Kako su najavili, svečanim polaganjem zakletve 1.337 pripadnika MUP-a, koji su primljeni u radni odnos u poslednjih godinu dana sutra će na platou ispred Palate „Srbija“ biti obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije.

Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Kako su saopštili iz Sekretarijata za saobraćaj, tokom realizacije probe i glavnog događaja, 19. i 20. juna, od 10.30 do 12.30 sati, za saobraćaj će biti zatvoren Bulevar Mihajla Pupina na delu od Antifašističke borbe do Španskih boraca.

Takođe, iz Sekretarijata za javni prevoz danas i sutra od 10.30 do 12.30 doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

„Tokom realizacije događaja, doći će do potpunog zatvaranja Bulevara Mihajla Pupina na delu od Ulice Antifašističke borbe do Ulice Španskih boraca, pa će vozila sa linija broj 16, 65, 71, 72, 75, 77, 78 i 83 u oba smera saobraćati ulicama Bulevar Mihajla Pupina, Antifašističke borbe, Bulevar Zorana Đinđića, Španskih boraca, Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovnim trasama“, navodi se u saopštenju.

Takođe, zbog bezbednosnih mera, stanari zgrada oko Palate „Srbija“ biće u obavezi da u periodu od 8.00 do 15.00 sati drže zatvorene prozore, i da budu udaljeni od njih. Takođe, u određenom momentu neće moći da se izlazi iz zgrada, a saobraćaj i pešaci biće zaustavljeni.

Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, prisustvovaće najviši državni zvaničnici, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, član predsedništva BiH Milorad Dodik, premijerka Ana Brnabić, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, ministar policije Aleksandar Vuin, ministri u Vladi Srbije, visoki policijski zvaničnici i drugi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare