Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Članovi Udruženja građana “Inicijativa za Požegu”, kako nam je za Nova.rs rekao njihov predstavnik Bojan Radovanović, od jutros su izloženi pritisku, zbog toga što su kao pružili podršku organizacijama protesta koji je za danas najavljen širom Srbije. Policija je telefonom i lično obaveštavala njihove članove, da je učešće u protestu protivzakonito, u jasnoj nameri da ih odgovori od današnjeg učešća.

“Policijski službenik, Drobnjak mu je prezime, telefonskim pozivom i lično se obraćao našim članovima i rekao im da ima informaciju da se za danas sprema blokada i da je poznato da smo mi organizatori. Rekao im je da je to protivzakonito i da je kažnjivo, da je njegova dužnost da ih upozori, jer je njemu tako rečeno da to mora da uradi”, kaže za Nova.rs Radovanović.

Radovanović ističe da “Inicijativa za Požegu” nije organizator protesta i blokada ali da, kao udruženje građana, podržava organizatore. Pet njihovih članova im je javilo za pokušaj zastrašivanja policije.

“Implicitno im je ukazivano da ne učestvuju u današnjim protesima. Kod dva naša člana su išli direktno na mesto stanovanja, i to od učiteljice Vere Radovanović i Mirko Lalović. Telefonom su zvali Zoru Šijak, Bobna Petrovića i Nikolu Maslaća. Svi su oni su naši članovi”, dodaje Radovanović.

Radovanović još dodaje da ih nikakva zastrašivanja policije neće sprečiti da podrže proteste, jer je i njihov, požeški kraj predviđen za geološka istraživanja.

“Pozivamo pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova da nas ne pozivaju na privatne brojeve telefona, kao i da ne dolaze na adrese naših stanova sa upozoravajućim napomenama, jer nas to neće zastrašiti, uplašiti niti pokolebati. Danas ćemo stati uz svoj narod tokom opravdane građanske neposlušnosti i odazvati se pozivu za pravednu borbu protiv represije nad životnom sredinom i zdravim razumom”, poručuje Radivanović u ime “Inicijative za Požegu”

Iz ove požeške organizacije pozivaju sve policijske službenike da budu dostojanstveni kao što će i oni biti.

BONUS VIDEO: Saobraćajka kod Umke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar