Foto: Medija centar Beograd

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole rada Inspektorata za rad, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja povodom pogibije radnika na gradilištu u Zrenjaninu.

Radnik JKP „Vodovod i kanalizacija“ poginuo je juče oko 15.00 sati na gradilištu u Zrenjaninu, a istog dana uhapšen je radnik tog preduzeća, koji se tereti da, kao odgovorno lice na gradilištu, nije postupao po propisima i tehničkim pravilima o merama zaštite na radu.

Inspektorat za rad je u obavezi da u roku od 15 dana obavesti Zaštitnika građana o svim činjenicama i okolnostima konkretnog slučaja, kao i o aktivnostima i merama koje je nadležni inspektor za rad eventualno preduzimao u prethodnom periodu u pogledu kontrole primene zakonskih odredbi o bezbednosti na radu na predmetnom gradilištu.

Zaštitnik građana je pozvao Inspektorat za rad, da u okviru svojih nadležnosti, sprovede postupak kontrole kako bi ispitao okolnosti pod kojima je došlo do opisane nesreće na radu sa smrtnim ishodom i o tome obavesti Zaštitnika građana.

#related-news_1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar