Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Dojava o bombi u Tržnom centru u Rajićevoj u Beogradu, na čijem poslednjem spratu se nalazi hotel, stigla je oko 16 časova u utorak, a ni nekoliko sati kasnije kontra-diverziona ekipa MUP-a nije stigla da pregleda objekat. Kako su za N1 rekli zaposleni i pripadnici policije, pregled se možda neće obaviti ni tokom noći jer je bomba prijavljena i na desetine drugih lokacija u gradu. Za to vreme, u problemu su turisti koji su odseli u hotelu i oni čiji su automobili u garaži u Rajićevoj.

Reporterka N1 javlja da Tržni centar u Rajićevoj nije dobio preteći mejl o bombi, već su za dojavu saznali iz medija i od policije, koja ih je obavestila da moraju da evakuišu sve posetioce i zaposlene.

To je bilo oko 16 časova, tržni centar je evakuisan, a u 19 časova kada se naša reporterka javila uživo u program, kontra-diverziona ekipa još nije stigla da obavi pregled.

Sam pregled trebalo bi da traje do dva sata, a zaposleni i pripadnici policije koji su na terenu kazali su da se možda neće ni obaviti tokom noći, jer policija pregleda desetine lokacija na kojima je dojavljena bomba.

Pročitajte još:

Za to vreme u problemu su turisti čiji su automobili zarobljeni u Rajićevoj i koji zbog toga ne mogu da nastave putovanje. Dok se ne obavi pregled u sobe ne mogu da se vrate ni gosti hotela koji se nalazi na poslednjem spratu „Rajićeve“. Oni su pokušali da uđu u svoje sobe kako bi uzeli stvari, ali im je policija rekla da to ne mogu da učine.

Dojava o bombi je danas stigla u pretećem mejlu koji je upućen pojedinim medijskim redakcijama, a u kojem se nalazi spisak lokacija na kojima je, navodno, postavljeno bomba.

Na kraju tog mejla se navodi „nećemo stati dok Srbija ne uvede sankcije Rusiji. Možemo ovo da radimo svaki dan, hoćeš li ovo? Ja neću prestati. Ili možete da uradite pravu stvar i uvedete sankcije Rusiji“.

Ekipe na terenu su na desetinama lokacija u Beogradu i na svima su do sada bile lažne.

****

BONUS VIDEO: Dojava o postavljenoj bombi u „Beograđanki“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar