Čačanska policija zaplenila pet tona duvana

Hronika 22. apr. 202107:42 > 08:43
Podeli:
Policija, uviđaj, uvidjaj
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pripadnici čačanske policije, u saradnji sa policijskim službenicima iz Beograda, Valjeva i Poreskom policijom, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, zaplenili su oko pet tona rezanog i duvana u listu. U toj akciji su uhapsili pet osoba, osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe oštetili budžet Republike Srbije za oko 69 miliona dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela udruživanje radi izvršenja krivičnih dela i nedozvoljen promet akciznih proizvoda uhapšeni su G. C. (46), osumnjičen da je organizator ove kriminalne grupe, kao i njene članove I. M. (46), M. M. (48), A. S. (30) i B. L. (30).

Oni se sumnjiče da su od septembra 2020. godine do trenutka hapšenja neovlašćeno organizovali nabavku i preradu rezanog duvana radi stavljanja u promet kupcima na teritoriji Republike Srbije, bez plaćanja akcize i pripadajućeg poreza. Pripadnici policije su, pored zaplenjenog duvana, u jednom mestu kod Obrenovca pronašli i proizvodni pogon za rezanje duvana, kao i 9.600 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, saopšteno je iz MUP-a.

Komentari

Vaš komentar