Foto:MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave granične policije, na Graničnom prelazu Gradina napravilu su zaplenu droge kakva se na viđa svaki dan. Zaplenjeno je oko 62 kilograma ekstazija i 5,3 kilograma kokaina, a uhapšen je holandski državljanin E.M.(54) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je MUP.

Slučaj je otkriven kada je noćas oko 01.20 časova za detaljan pregled izdvojen automobil „opel astra“ holandskih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 54.godišnji državljanin Holandije turskog porekla.

Na pitanje da li ima nešto za prijavljivanje, vozač automobila je rekao da nema ništa, sem ličnog prtljaga.

Ubrzo je utvrđeno da to nije tačno, jer su već na samom početku kontrole iza prednjih sedišta pronađene dve velike crne kese pune narkotika, navodi se u saopštenju.

Precizira se da su u kesama pronađene tri manje kese pune tableta narandžaste i plave boje sa utisnutim oznakama „LAV“ i „NASA“, kao i 10 valjkastih paketa presovane bele praškaste materije.

Daljom kontrolom je i u prtljažniku automobila, ispod tapacirunga prostora predviđenog za rezervni točak, pronađeno još 16 kesa identičnih narandžastih i plavih tableta.

Analiza je pokazala da se radi tabletama ekstazija, čija je ukupna količina preko 62 kilograma, saopštila je Uprava carina.

Dodaje se kako je takođe utvrđeno da valjkasti paketi sadrže kokain u ukupnoj količini od 5,3 kilograma.

Policija i tužilaštvo preuzeli su drogu, automobil i vozača u dalju nadležnost, navodi se u saopštenju.

Uprava carina ocenjuje da krijumčarenje narkotika ne jenjava, o čemu svedoči i podatak da je 2020. godine uprkos pandemiji carinska služba na granicama zaplenila preko 1,5 tone droge.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar