Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, u odvojenim akcijama zaplenili su više od 20 kilograma različitih vrsta narkotika i uhapsili M. O. (24), N. P. (30), M. Z. (53) i P. T. (28) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je pregledom automobila koji je su koristili M. O. i N. P. pronašla oko 19 kilograma marihuane i 100 grama kokaina, a u torbi automatsku pušku sa pripadajućim okvirom, 11 komada municije, revolver sa tri pripadajuća metka, kao
i kutiju sa 102 metka, zbog čega se oni terete i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Foto: MUP Srbije

Takođe, pregledom stana osumnjičenog M. O. na teritoriji Zvezdare policija je pronašla vagicu za precizno merenje i veću količinu novca koji je, kako se sumnja, stečen prodajom narkotika.

Pretresom kuće osumnjičenog N. P. na teritoriji Kaluđerice policija je zaplenila kilogram marihuane, 510 grama droge amfetaminskog tipa, kao i 500 grama heroina.

Foto: MUP Srbije

U drugoj akciji, policija je kod osumnjičenog M. Z. pronašla manju količinu kokaina, kao i veći iznos novca, a potom, pretresom iznajmljenog lokala na teritoriji Starog grada koji je koristio, nađeno je još 120 grama kokaina, dve elektronske
vagice za precizno merenje i novac koji je, kako se sumnja, stečen prodajom narkotika.

U narednoj akciji, policija je pretresom stana osumnjičenog P. T. pronašla oko 120 grama amfetamina i dve elektronske vagice za precizno merenje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

BONUS VIDEO: Pripadnici MUP-a, zaplenili su više od 174 kilograma marihuane