Novoformirana Jedinica za bezbednost na rekama Ministarstva unutrašnjih poslova, koja će brinuti o bezbednosti svih plovnih puteva u Republici Srbiji, u nastavku akcije „Plovne reke“, zaplenila je veću količinu benzina i evrodizela za koje se sumnja da su prokrijumčareni i vrednu infrastrukturu koja se koristi za ove nelegalne aktivnosti.

Pripadnici Jedinice za bezbednost na rekama, prilikom pretresa kuće pedesetčetvorogodišnjeg muškarca u Novim Banovcima, osim naftnih derivata, pronašli su i pet creva dužine oko 60 metara, dva pištolja za točenje nafte, tri električne pumpe za pretakanje, dve električne pumpe za pretakanje sa brojčanikom i jednu benzinsku pumpu za pretakanje.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe, protiv pedesetčetvorogodišnjaka biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Kako je saopštio MUP, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, na čiju inicijativu je jedinica i formirana, pohvalio je ovu akciju Jedinice za bezbednost na rekama i naglasio da su svi njeni pripadnici na čelu sa načelnikom Mitrom Jokanovićem odlučni da se suprotstave ne samo sivoj ekonomiji, već i da osiguraju maksimalnu bezbednost i sigurnost svih učesnika saobraćaja na rekama.

„Srpske plovne reke su evropski koridori. Novoformirana jedinica u narednom periodu trajno će sprovoditi akcije kako bi sprečila sve nelegalne aktivnosti na rekama i očuvala sigurnost svih učesnika u plovnom saobraćaju. Naše plovne reke moraju biti sigurne kao i naši auto-putevi. U okviru akcije „Plovne reke“ ostvarili smo do sada izuzetne rezultate, a taj rad ćemo u narednom periodu još više osnažiti“, kazao je ministar policije.

BONUS VIDEO: Hapšenje zbog pljačke užičke pošte

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar