Foto:Filip Krainčanić/Nemanja Jovanovic/Nova.rs

Slobodan Trifunović, vlasnik automehaničarske radnje u Ulici Vojvode Micka Krstića na Karaburmi, peživeo je u četvrtak pravi pakao jer mu je komšija Stevan J. (28) četiri sata je držao oštricu skalpela na vratu. Kako je Trifunović ispričao listu “Nova”, u jednom trenutku je otmičaru rekao: “Ili me ubij, ili me pusti”.

Iako je u sredu popodne Slobodan Trifunović preživeo pravu dramu, u četvrtak ujutru je već otvorio svoju radnju na Karaburmi, koju drži zajedno sa bratom. Na vratu ima vidljive rezove, „uspomenu“ na otmicu koju je preživeo dan ranije. Ipak, za ovog privatnika odmora nema, a u servisu su mu i drugari iz kraja i ćerka, na koju je, kako nam je ispričao, mislio dok mu je pod grlom bila oštrica.

„Sada sam dobro. Znam tog momka, dolazio je i ranije, popravljao sam mu ranije motor nekoliko puta. Došao je i juče, bio je pripit, ali osim što je malo nepovezano pričao, ništa nije ukazivalo da će da uradi tako nešto“, počinje svoju ispovest Slobodan Trifunović. Ali, Stevanu, za koga su neki od žitelja Karaburme rekli da voli da popije, ali i da koristi i psihoaktivne supstance, iako ima suprugu i troje dece, iz nekog razloga, imao je nervni slom i to baš u radnji Slobodana Bobana Trifunovića.

Pročitajte još:

“Pili smo pivo i u jednom trenutku, ne znam koji je bio povod, zgrabio je skalpel koji ja koristim za posao i prislonio ga sebi na grudi, na srce. Pokušao sam da ga smirim, rekao sam mu: Sprusti taj skalpel, nemoj da nam dolazi policija. Rekao sam to više onako u šali, da ga opustim. Da li je on nešto pogrešno razumeo, ali kada je čuo reč policija, potpuno je poludeo. Valjda je pomislio da ću ja da pozovem policiju, šta već. Stavio je meni skalpel na vrat i zapretio“, objašnjava Slobodan kako je sve počelo.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Drama je trajala satima, pozvana je policija koja je došla na Karaburmu i opkolila auto-servis u kome su se nalazili Slobodan i Dejan. Otmičar je sam zatražio da dođe policija, Hitna pomoć i da mu dovedu suprugu. Svi zahtevi su mu ispunjeni, a došla je i pregovaračka ekipa MUP Srbije.

„Postajalo je sve nepodnošljivije, ja sam jedino mislio na ćerku. Više nisam mogao da izdržim, rekao sam mu u jednom trenutku: Ili me puštaj, ili me kolji. Bilo mi je dosta svega“, objašnjava Trifunović. Inače, on je pre sedam godina doživeo moždani udar, a u međuvremenu je ostao i bez supruge. Radnju drži zajedo sa bratom, možda se i ne isplati mnogo finansijski, ali Bobana, koji taj posao radi 40 godina, upravo ona drži u životu.

Palilula talačka kriza Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Sedativ u flašici vode

U međuvremenu otmičar i Slobodan su ožedneli, pregovori su još trajali i policajci su im doturili vodu. Prvo je Boban popio mali gurljav, pa je dao otmičaru da popije ostatak. Policajci su, navodno, u vodu ubacili I razmutili neko sredstvo za smirenje. U jednom trenutku, Dejan je počeo da se oseća pospano i malaksalo, počeo je da „kljuca“, kako se to kaže u žargonu. Valjda ga je pustio i adrenalin i bilo mu je svega dosta.

„Rešio je da se preda, spustio je skalpel i tada su ga policajci zgrabili. Kada je sve bilo gotovo, kada sam video ćerku, onda je i mene sve stiglo pa sam se i ja rasplakao. Ali, danas je novi dan, pa sam došao do radnje. A, što se tiče Dejana? Pa, ne plašim ga se, ne plašim se da će se vratiti“, ojbašnjava Slobodan Trifunović.

Foto: Video/Nova.rs

Pregledan u klinici “Laza Lazarević”

Dežurni zamenik Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u sredu je koordinirao sa inspektorima PS Palilula radi rasvetljavanja slučaja, tačnije procesuiranja i zadržavanja osumnjičenog J. S. zbog sumnje da je izvršio krivično delo protivpravno lišenje slobode krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

“Još juče (u četvrtak prim. aut) je dat nalog da se zadrži, ali je zbog stanja u kome se nalazio i čudnog ponašanja po nalogu tužilaštva prethodno odveden u kliniku “Laza Lazarević” gde je isti pregledan i hospitalizovan. Kako su danas (petak) iz klinike obavestili tužilaštvo i policiju da nije neophodna njegova dalja hospitalizacija, isti je zadržan od strane tužilastva u trajanju od 48 časova, u kom roku će biti saslušan na sve okolnosti navedenih krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret”, saopštilo je Prvo tužilaštvo

BNUS VIDEO: Pregovarači policije nagovaraju Dejana J. da se preda i pusti Slobodana Trifunovića

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar