Advokatska komora
Foto: N1

Automobil advokata Dragana Konjevića iz Sombora zapaljen je u subotu, a zasad nije poznato ko stoji iza ovog vandalskog čina. O celom slučaju javnost je obaveštena od strane Advokatske komore Vojvodine.

„U subotu 23. aprila zapaljen je automobil advokata Dragana Konjevića iz Sombora. Najoštrije osuđujemo ovaj događaj i izražavamo nezadovoljstvo radom policije i tužilaštva u postupcima otkrivanja počinilaca krivičnih dela usmerenih protiv advokata. Dragan Konjević je ugledni i uvaženi advokat, do nedavno je vršio dužnost predsednika Ogranka u Somboru Advokatske komore Vojvodine, a trenutno je sudija i predsednik veća u Disciplinskom sudu Advokatske komore Vojvodine. Nadležnim organima je ukazano na verovatnu povezanost ove njegove funkcije sa paljenjem automobila. Podsećamo da još uvek nije otkriven ni počinilac napada na advokata dr Miroslava Đorđevica iz Zrenjanina za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, kada je na njegovu porodičnu kuću bačena bomba. Advokat Đorđević je bio zamenik disciplinskog tužioca Advokatske komore Vojvodine, a sada je zamenik disciplinkog tužioca Advokatske komore Srbije“, navodi se u saopštenju Advokatske komore Vojvodine.

„Ranijem predsedniku Advokatske komore Vojvodine je zapaljen automobil, dok je sadašnjem predsedniku time prećeno. Advokatska komora Vojvodine vrši javna ovlašćenja, a advokatura je kao pravna pomoć građanima sastavni deo pravosuđa od velike društvene važnosti. Napadi na advokate se ni po čemu ne razlikuju od napada na sudije ili tužioce.

„Predsednik Advokatske komore Vojvodine će ovim povodom održati sastanak sa Apelacionim tužiocem u Novom Sadu, očekujemo sastanak sa ministrom pravde i ministrom unutrašnjih poslova, nakon čega će biti organizovana protesna okupljanja advokata u više gradova Vojvodine. O svemu će biti obaveštena i Međunarodna unija advokata. Počinioci krivičnih dela ove vrste moraju biti otkriveni i kažnjeni“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Pripadnici MUP-a, zaplenili su više od 174 kilograma marihuane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar