Foto: Printskrin N1

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus, Milutinu Jeličiću Jutki, kojem se sudi za nedozvoljene polne radnje i seksualno uznemiravanje bivše saradnice Marije Lukić, nastavljeno je danas u Osnovnom sudu u Kruševcu saslušanjem stručnjaka koji su radili telekomunikaciono veštačenje.

Na današnjem pretresu pojavio se i optuženi Jeličić pošto je sudija na prethodnom suđenju doneo naredbu da se privede ukoliko se ponovo ne pojavi.

Marija Lukić
Marija Lukić; Foto: AFP / Profimedia

„Na današnjem pretresu saslušani su veštaci koji su potvrdili da je postojala komunikacija između optuženog Jeličića i oštećene Marije Lukić. Sud je na današnjem pretresu odbio sve dokaze odbrane među kojima je i saslušanje nekih svedoka i zakazao za 24. mart završne reči u ovom postupku“, rekao je za portal Nova.rs advokat Borivoje Borović, koji u ovom postupku zastupa oštećenu Mariju.

Podsetimo, nekadašnjem prvom čoveku opštine Brus sudi se za seksualno uznemiravanje bivše sekretarice. Sem Lukićeve, optuženog Jeličića prijavilo je još sedam žena. Međutim, optužni predlog je podignut samo u slučaju Lukićeve.