Foto:TANJUG/ VOJNET/ STANISLAVA KENESKI

Za utapanje desetogodišnjeg B.P. iz Odžaka 13. juna ove godine niko neće odgovarati.

Nakon utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima se tragedija dogodila 13. juna na gradskom bazenu u Odžacima, Dnevnik saznaje da ne postoje osnovi sumnje da je izvršeno bilo kakvo krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti i zbog toga neće biti preduzeto krivično gonjenje.

Takođe, odbačena je i krivična prijava protiv osmogodišnjeg dečaka za koga se sumnja da je gurnuo u bazen dve godine starijeg drugara, jer je dete krivično neodgovorno ako je mlađe od 14 godina.

Pročitajte još:

Tragedija na bazenu dogodila se 13. juna u popodnevnim satima, a telo dečaka pronađeno je na dnu olimpijskog bazena nešto posle 22 časa. Iako kupališna sezona još nije bila otvorena, dva dečaka su neopaženo ušli na bazen koji je bio zatvoren za posetioce. Pretpostavlja se da je dečaka tokom igre u vodu gurnuo njegov osmogodišnji drug.
Prema rečima meštana, ovoj tragediji je prethodio niz nesrećnih okolnosti. Jedna od pretpostavki je da su se dečaci provukli ispod metalne ograde, izdignute od tla na ulazu u bazen, dok je druga pretpostavka da su preskočili žičanu ogradu jer je, prema rečima meštana za Dnevnik, ograda na jednom delu toliko niska da su je dečaci mogli veoma lako preskočiti.
Takođe, prema rečima žitelja, obezbeđenje je smešteno na drugom kraju bazena, međutim radnik obezbeđenja je u jednom trenutku otišao do toaleta. Pritom, radnik je gluvonemo lice.
Za smrt deteta se saznalo kada je dečakov otac, nešto pre 22 časa, prijavio nestanak u policiji, koja je zajedno s građanima koji su se zatekli u centru Odžaka krenula u potragu za mališanom.
Nažalost, potraga je brzo okončana, a telo desetogodišnjaka je nađeno na dnu bazena.
BONUS VIDEO: Trenutak udara autobusa u park

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar