Foto:printscreen/youtube/Kyiv Operativ

Ubistvo srpskog biznismena Milovana Roganovića, vlasnika kompanije "Delta Sport", obećana je luksuzna nekretnina u Moskvi vredna čak dva miliona dolara! Ukrajinska policija je privela i identifikovala organizatora i otmičare.

U decembru 2020. godine operativci Odeljenja za strateške istrage u Kijevu Nacionalne policije dobili informacije o pripremi otmice srpskog državljanina. Organizator je u tom trenutku tražio osobe koje bi mogle da odrade taj „posao“…

Posle operativne obrade, utvrđeno je da je žrtva biznismen sa izuzetno profitabilnim biznisom u Ukrajini, a plan je bio da ga otmu i da ga primoraju da potpiše određena dokumenta i da ga zatim ubiju, piše ukrajinski portal „Kijev Opetrativ“.

Roganović inače ne živi u Ukrajini već u tu zemlju odlazi nekoliko puta godišnje u kraće posete kako bi nadgledao poslovanja. Upravo takva poseta bila je idealna prilika za otmičare da realizuju svoj plan. Za tu akciju im je obećana luksuzna nekretnina u Moskvi, vredna dva miliona američkih dolara.

Policija je četiri dana nakon otmice, 11 juna, privela organizatore tako što je pratila finansijske transakcije u kojima su videli da je 10.000 dolara poslato sa računa njegove supruge.

Tada su se „složile kockice“ ukrajinskih istražitelja i utvrđeno je da je plan skovala njegova supruga kako bi mu oduzela imovinu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar