Branko Slavković Foto: Gorska služba spasavanja Srbije - Mountain Rescue Service Serbia

Pripadnici Gorske službe spasavanja oprostili su se na svom Fejsbuk profilu od svog kolege Branka Slavkovića, alpiniste koji je poginu o 11. maja kada je pao sa zgrade na kojoj je radio u Čačku.

„Napustio nas je naš Branko Slavković. Iznenada. Prerano. Pisao je istoriju Gorske službe spasavanja punu deceniju. Staložen, miran, disciplinovan, veliki zaljubljenik u alpinizam i prirodu. Tako su ga opisivali svi oni koji su imali sreće da ga barem letimično upoznaju, provedu sa njim neku smenu, odrade neku vežbu ili učestvuju u akciji spasavanja. Iza nenametljivog osmeha, krio se veliki profesionalac u industrijskom alpinizmu, predsednik alpinističkog kluba u Čačku, reprezentativac i pionir u lednom penjanju i drytooling-u. Ostavio nam je generacije tečajaca koje je obučavao spasavanju u vertikalnim uslovima, i osnovama tehničkog spasavanja. Hvala za sve i nikada te nećemo zaboraviti, čini nam se nedovoljnim za sve ono što je Branko dao našoj, njegovoj službi. Putuj… srešćemo se…“, navele su njegove kolege.

On se bavio se alpinizmom, bio je član kluba Armadilo i vrhunski profesionalac kada je u pitanju izvođenje visinskih radova.

„Radio je svuda, od Norveške do Afrike, i dogodio mu se taj trenutak nepažnje, šta li, baš u Čačku. Bio je stvarno vrhunski profesionalac u svom poslu. Još ne mogu da poverujem da je nastradao. Za nekoliko dana je trebalo da pravi prvi rođendan ćerci, ima sina od četiri godine, tuga“, rekao je jedan od njegovih prijatelja za čačanski portal moravainfo.

„Branko je bio u igraonici kod nas neposredno pred nesreću, popio je piće i radovao se proslavi rođendana njegove kćerke“, kažu za Nova.rs u tom objektu za decu.

Podsećamo, tridesetpetogodišnji Čačanin stradao je kada je pao sa krova zgrade u Ulici Svetozara Markovića. Muškarac je pomagao u popravci. Uprkos brzom dolasku Hitne pomoći, za njega, nažalost nije bilo spasa. Sahranjen je na Ateničkom groblju.

Bonus video: Gorska služba spasavanja Kako je spasen teško povređeni skijaš


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar