Vulin: Srbija nije bezbedna zemlja za kriminalce

Podeli:
Aleksandar Vulin Foto:BETAPHOTO/MUP SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je policijska akcija „Gnev“ trajnog karaktera i da je njen zadatak da svima onima koji su bezbednosno interesantni jasno poruči da na teritoriji naše zemlje ne mogu da se bave kriminalom i da će biti uhapšeni.

„Postoji spisak bezbednosno interesantnih osoba koje se nalaze u svakoj opštini i zadatak policije je da ih sankcioniše. Padaće zbog utaje poreze, nelegalne gradnje, ilegalnog posedovanja oružja, dilovanja droge, jedino je važno da se ti ljudi, u skladu sa zakonom, sklone sa ulice“, rekao je Vulin za TV „Hepi“, navodi se u saopštenju policije.

Pročitajte još:

Ministar je precizirao da se akcija vodi protiv dilera droge i da policija ima nultu tolerancije na narkotike i ulični kriminal.

Kako je istakao, država neće dozvoliti da se ponovi grupa Veljka Belivuka i naglasio da je merilo uspeha države u borbi protiv organizovanog kriminala da svaka sledeća grupa bude manje opasna, lošije organizovana i da kraće traje.

Upitan da prokomentariše izjavu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da i čelni ljudi Srpske napredne stranke neće biti zaštićeni od zakona, ministar Vulin je naglasio da sa Vučićem nema nagodbi, već isključivo poštovanje zakona.

„Čuli ste predsednika Vučića. On nikada ne kaže ništa napamet i nikada ne kaže nešto što se neće desiti. Nema nagodbi, dogovora, ima samo zakon i niko nije iznad njega“, naveo je ministar Vulin i dodao da nije teško ostvariti rezultate kada imate podršku kakva je podrška predsednika Vučića, iskrena, dosledna i svakodnevna.

Ministar je istakao da uz tehnološki razvoj uspeh policije nije moguć bez običnog policajca, koji je njen stub.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova je pokrenulo važnu akciju vraćanja pozornika na ulice, u kvartove. Konkurs je raspisan za prvih 400 polaznika i ja pozivam sve mlade da se prijave, da sutra budu čuvari svojih komšija i sugrađana“, rekao je ministar Vulin.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar