Vulin se ulizuje Vučiću i na video-konferenciji

Hronika 25. dec. 202014:03 > 14:04
Podeli:
Foto: MUP Srbije

Osnovni preduslov očuvanja nacionalne bezbednosti je politička stabilnost, visoka nacionalna svest i svest o potrebi objedinjavanja i zaštite srpskog naroda, gde god da on živi, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obraćajući se na video-konferenciji o nacionalnoj bezbednosti Srbije, koju je organizovalo udruženje "Nacionalna avangarda", saopštio je MUP.

Ministar Vulin je istakao da je politička stabilnost preduslov razvoja zemlje u ekonomskom, bezbednosnom, diplomatskom i u svakom drugom smislu, ali i način da zaštitimo Srbe bez obzira gde oni žive.

„Svedoci smo ekonomskog napretka Srbije. Imamo daleko nižu stopu nezaposlenosti, veći je priliv stranih investicija, ali svega toga ne bi bilo bez
ključnog preduslova za razvoj ekonomije i naših bezbednosnih struktura – političke stabilnosti“, rekao je ministar Vulin.

Istakavši da je to naš primarni i osnovni zadatak, ministar Vulin je ocenio da svi napadi koji dolaze na Srbiju, a posebno napadi koji dolaze na predsednika Republike Aleksandra Vučića dolaze sa idejom da se u ovoj zemlji naruši politička stabilnost.

„Narušavanjem političke stabilnosti narušava se pozicija Republike Srbije i njena sposobnost da ispuni svoje strateške ciljeve, da zaštiti svoje interese i da zaštiti srpski narod bez obzira gde on živi“, istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, sve razvijene ekonomske zemlje imaju snažnu nacionalnu svest i sposobnost nacije da se mobiliše i bude spremna da radi za svoju zemlju i svoj narod.

„Ekonomija bez snažne, bez nacionalno određene zemlje, bez patriotizma teško da bi mogla da bude uspešna i da funkcioniše“, rekao je ministar Vulin istakavši da je Srbija 2012. godine, kada je predsednik Aleksandar Vučić preuzeo odgovornost za upravljanje zemljom, prestala da se stidi sebe, da dopušta drugima da pišu njenu istoriju i da određuju koji su to njeni interesi.

„Zahvaljujući tome od tog oporavka krenuo je i oporavak ekonomije, bezbednosnog sektora, svega onoga što naš život čini vrednim“, rekao je ministar Vulin i dodao da nacionalna bezbednost Srbije ne može da se posmatra iz perspektive samo jednog ministarstva, jednog sektora službe ili jednog segmenta, jer je ona mnogo više od toga i o njoj mora da brine čitavo društvo.

Foto: MUP Srbije

Ministar je naglasio da „ukoliko nema ekonomske moći, nema ni vojničke, ni policijske bezbednosti, nema ni sposobnosti naših službi da se bore protiv zla terorizma, kriminala, organizovanog kriminala, svega onoga što naš život čini nemogućim ili teškim“.

Podsetio je da je nacionalna bezbednost dobrim delom definisana odgovarajućim strateškim dokumentima koji su usvojeni proteklih godina u Skupštini Srbije.

„Strategija odbrane jasno kaže da je svako ugrožavanje srpskog naroda bez obzira gde on živi, ugrožavanje bezbednosti Srbije“, rekao je ministar Vulin podsetivši da su svi sukobi na Balkanu uvek počinjali tako što su velike sile smatrale da je Srbija suviše slaba i da je vreme da se srpsko nacionalno pitanje reši.

„Nažalost, kada god velike sile govore o rešavanju srpskog nacionalnog pitanja, one rešavaju to pitanje tako što će Srbe da umanje, državotvornu snagu zemlje da iscrpe i nikada i nipošto ne dozvole ujedinjenje“, ocenio je ministar Vulin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar