Aleksandar Vulin Foto:BETAPHOTO/MUP SRBIJE

"U toku je obuka 400 pozornika u našem Centru za obuku policajaca u Sremskoj Kamenici, u ovom trenutku nalazi se 400 momaka i devojaka koji će biti zaposleni u Beogradu za nekoliko meseci i preuzeće svoj sektorski posao pozornika, kako smo ih nekada zvali ili policajca u zajednici, kako ih danas zovemo", kazao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući na Hepi televiziji i dodao da je svrha uvođenja pozornika da život običnog čoveka postane bolji, lakši i bezbedniji, saopštio je MUP.

„Imaćemo svog policajca koji će moći da bude u našem kraju, koga ćemo znati, koji će biti deo našeg svakodnevnog života i na koga se oslanjamo“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u Jutarnjem programu televizije Hepi.

Ministar Vulin je kazao da ne postoji sitan i krupni kriminal i da kvalitet rada načelnika meri i po tome koliko se građani osećaju bezbedno na području njegovog delovanja i rada.

„Kao što nema teških i lakih droga tako nema krupnog i sitnog kriminala. Kada vas neko u prevozu odžepari, vi se osećate kao da vam je čitav svet srušen. Za vas nema razlike između organizovane kriminalne grupe koja je ubijala ljude i toga što je vaš život odjedanput povređen, što je neko ušao u vaš stan, što vam se dete vratilo bez patika, vama se ceo svet srušio, kakve organizovane kriminalne grupe.

To je pitanje na koje ja moram da odgovorim, a pre nego što ja odgovorim, ja pitam načelnika policijske uprave za događaje na prostoru koji obezbeđuje i ja njegov kvalitet rada merim po tome.

Kvalitet rada Veska Milića ili Bogdana Pušića merim po tome šta je sa Belivukom i organizovanom kriminalnom grupom, ali kvalitet rada načelnika policijske uprave ili stanice merim po tome koliko su džeparoša našli, koliko puta je njihov policajac prošao ispred škole, primetio sumnjive aktivnosti, priveo nekoga zbog pet grama marihuane“, poručio je ministar Vulin na Hepi televiziji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare