Vulin apelovao na građane da pijani ne ulaze u vodu

Hronika 08. jul. 202116:26 > 16:29
Podeli:
Ronilačka jedinica Žandarmerije, rečna policija, reka
Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas taktičko-pokaznoj vežbi pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije i tom prilikom apelovao na građane Srbije da pod dejstvom alkohola ne učestvuju u rečnom saobraćaju.

Ministar Vulin posebno je zamolio roditelje da svoju decu nikako ne puštaju na neuređena i neobezbeđena kupališta, navodi se u saopštenju MUP.

„Ne smemo da puštamo decu na neuređena kupališta, ne smemo da idemo tamo gde stvari nisu privedene svojoj nameni, ali i osim toga smatram da Ministarstvo unutrašnjih poslova može da se obrati Ministarstvu prosvete i Ministarstvu sporta da uradimo nešto na masovnom obučavanju ljudi kada je u pitanju plivanje. Neshvatljivo je koliko ima neplivača, neshvatljivo je da nam deca mlađa od 12 godina idu na kupališta, a da ne nose ni prsluke. Neshvatljivo je da sve te stvari prepuštamo slučaju“, poručio je ministar Vulin.

Ministar je istakao da će pripadnici MUP-a pojačati svoje prisustvo na rekama, ali je isto tako kazao da moramo i sami da vodimo računa o svojoj bezbednosti i bezbednosti svoje dece.

„Veoma sam zabrinut zbog velikog broja alkoholisanih učesnika u saobraćaju na rekama, veoma sam zabrinut što se takve stvari dešavaju, a ne postoji jasna nadređenost, ne postoji jasan sistem kako da se borimo protiv ovog. Ministarstvo unutrašnjih poslova će sa partnerima iz Vlade Republike Srbije učiniti sve da najpre zakonski regulišemo ovu oblast, a ono što je do Ministarstva unutrašnjih poslova mi ćemo pojačati naše prisustvo na rekama i pokušavati da učinimo sve što je u našoj moći da ovih nesreća bude što manje. Ipak, građani Srbije, sve zavisi od vas. Na prvom mestu, nemojte pijani voziti čamce, nemojte dopuštati deci da se kupaju na neuređenim plažama i da dolaze na neuređena kupališta, nemojte shvatati ovo olako jer sve ono što shvatimo olako ono nam se vrati na najstrašniji način – gubitkom ljudskih života“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Bonus video: Incident, Hag, Ratko Mladić, presuda, suđenje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar