Vučiću preti godinu dana zatvora zbog lažnog prijavljivanja

Hronika 02. avg. 202118:23 > 18:36
Podeli:
Foto: Arhiva

Zbog najave da će sam podneti prijavu protiv sebe, predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi da se nađe pod lupom istražnih organa s obzirom na to da je po aktuelnom Krivičnom zakoniku Srbije, koji predsednik očigledno ne poštuje, za krivično delo lažno prijavljivanje zaprećena kazna do godinu dana zatvora.

Vučić je podnošenje prijave protiv samog sebe najavio u gostovanju na RTS, komentarišući navode o njegovoj povezanosti sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Najavio je da će to danas učiniti i ministar policije Aleksandar Vulin. Spreman je, kaže, da ide na poligraf i da odgovara na pitanja da li se ikada video sa Belivukom i Miljkoviće i da li je ikada bilo kakav kontakt sa njima ostvarivao.

„Mene je prvo bilo sramota da odgovaram na laži ljudi, da smo se ja i Vulin tajno sastajali u stanu na Zvezdari, kao što smo uradili u slučjau Jovanjica, podnećemo krivičnu prijavu protiv sebe, spremni smo da odgovaramo i spreman sam da sebe unizim da odem na poligraf, ali se nadam i da će neki drugi otići na poligraf da pričaju o finansijama“, rekao je Vučić.

Zanimljivo je da je ovakva stvar promakla „studentu generacije“ Pravnog fakulteta, ali je tek sutradan odlučio da u priču uvede i gradonačelnika Novog Sada koji će, kao i u slučaju „Jovanjica“, biti zadužen za podnošenje prijave.

Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ZORAN ZESTIC/

Podsetimo, Dežurno krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje kojim je Veljku Belivuku i još 26 okrivljenih za najteža krivična dela produžen pritvor do 30 dana, dok je još troje iz grupe pušteno da se brani sa slobode, saopšteno je danas iz tog suda.

Bonus video: Dovođenje Veljka Belivuka na stadion

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar