Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Razni funkcioneri i razni pripadnici policije davali su informacije grupi Veljka Belivuka, poznatijem kao Velja Nevolja - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić kaže da su obe kriminalne grupe uvezene u Srbiju iz Crne Gore.

– Moramo istražiti sve one koji su im iz državnog aparata, na različite načine, pomagali – rekao je Vučić, ali je rekao da sada država nije dozvolila da joj ubiju premijera, a što je bilo dozvoljeno za vreme nekih koji ga kritikuju.

Odgovarajući na pitanje o odrgovornosti državnog aparata i vezama sa kriminalnim klanom, Vučić je naveo da su stvorene dve velike grupe, obe uvezene iz Crne Gore, ali da im je Beograd je bio važan kao logistički centar kao i tržište.

– Ako postanete takozvani vojnik, onda možete za prijatelje po 50 evra nešto da prodajete, a ako ne onda 60-70 evra. U toj razlici su ti vojnici videli svoju zaradu i svoju šansu, a služuili su velikim vođama – rekao je Vučić i dodao: Njihove glavne vođe, Belivuk i ostali, imaju svog gazdu i vođu koji je danas na teritoriji Crne Gore. Mislim da je pokušano njegovo ubistvo, a onda su stvarnog ili tobožnjeg organizatora pokušaja ubistva, tog kriminalca isekli na komade ovde. Ta podružnica beogradska tog crnogorskog klana izvršavala je zadatke.

Reč je, dodao je o uvezenoj mafiji, uvezenim ubicama i kriminalcima.

– A, onda je stvorena strahovito snažna podružnica ovde, koja je zahvaljujući velični narko tržišta i ogromnim zaradama uspela da stvori vosjku bez vrhovnog i zamenika vrhovnog komandanta, koji su bili u jednoj drugoj zemlji, ali svakako strahovito moćnoj armadi kojoj stajemo na rep. Ali, nećemo stati na rep dok ne istražimo sve one koji su im iz državnog aparata na različite načine pomagali – zaključio je on.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare