VSS: VBA nezakonito ometa delovanje sindikata preko tabloida

Hronika 28. maj. 202111:51
Podeli:
Vojni sindikat Srbije
Foto:N1

Vojni sindikat Srbije (VSS) ocenio je danas da Vojnobezbednosna agencija (VBA) nezakonito ometa delovanje tog sindikata preko tabloida u nameri da prikrije od javnosti zloupotrebe u VBA, na koje je ukazao VSS.

„Da je rukovodstvo VBA direktno umešano u krivično delo ometanja i sprečavanja sindikalnog delovanja u vojsci, jasno govori činjenica da apsolutno ništa nisu preduzeli povodom procesuiranja lica koja su na kriminalan način dala otkaz predsedniku i generalnom sekretaru VSS, nezakonitom oduzimanju reprezentativnosti i drugim kriminalnim metodama direktno usmerenim na gašenje VSS“, navodi se u saopštenju.

Iz VSS su najavili da će povodom „notornih laži“ iznetih u pojedinim tabloidima, pokrenuti postupak pred nadležnim sudom.

„Još jednom pozivamo državno rukovodstvo da reaguje na kriminal i zloupotrebe koje se već duže vreme dešavaju u VBA i ugrožavaju njeno funkcionisanje, a konkretna saznanja sa kojima o tome raspolaže, VSS će u narednom periodu dostaviti nadležnim institucijama i organima Republike Srbije“, piše u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar