Ilustracija Foto:Shutterstock

Visoki savet sudstva (VSS) danas je doneo novi zaključak u vezi sa radom sudova u gradovima u kojima je proglašena vanredna situacija zbog porasta broja obolelih od Covida 19, kojim je stavio van snage svoj prethodni zaključak od 30. juna.

Zaključkom se obavezuju predsednici sudova u gradovima u kojima je proglašena vanredna situacija da organizuju rad suda u skladu sa odlukom o određivanju posebnih mera zaštite stanovništva od zarazne bolesti Covid 19, kao i da koristi Instrukcije za rad sudova u sklopu primene mera prevencije širenja virusa Gradskog zavoda za javno zdravlje iz Beograda, od 4. maja 2020.

Ovaj način rada sudova trajaće do ukidanja vanredne situacije, navodi se u Zaključku, koji je objavljen na sajtu VSS.

Vanredna situacija je do sada proglašena u Beogradu, Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, a od danas i u Užicu zbog velikog broja novoobolelih od Covida 19.

Prethodnim zaključkom od 30. juna, VSS je preporučio rad sudova kao u vreme vanrednog stanja, kada je postupano samo po pritvorskim i po zakonu hitnim i predmetima, kao i za krivična dela izvršena u vandrednom stanju i u vezi sa vanrednim stanjem.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar