Foto: Medija centar Beograd

Vrhovni kasacioni sud odbio je zahtev za zaštitu zakonitosti koji je krajem oktobra 2019. godine podnela odbrana glumca Gorana Jevtića (41), a kojim je zatraženo da se preispita prethodno doneta odluka kojom je on pravosnažno osuđen na 10 meseci zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad, tada maloletnim, Lukom Krčevincem (20). Međutim, glumac ipak neće ići u zatvor, jer je svoju odluku prethodno preinačio Viši sud u Somboru.

Iz Vrhovnom kasacionog suda saopšteno je da nije po njihovom nalogu doneta odluka o preinačenju zatvorske kazne glumcu Goranu Jevtiću u kaznu kućnog zatvora, a što je potvrdio i Viši sud u Somboru.

„Sudija za izvršenje krivičnih sankcija odbio je predlog branioca Gorana Jevtića da se kazna zatvora izvršava u kućnim uslovima. Povodom žalbe branioca na ovu odluku, vanpretresno veće Višeg suda u Somboru preinačilo je rešenje sudije za izvršenje krivičnih sankcija istog suda i odredilo da će se, na molbu advokata odbrane, kazna izvršiti u kućnim uslovima uz primenu elektronskog nadzora“, kaže portparol Višeg suda u Somboru.

Podsetimo, glumac Goran Jevtić pravosnažno je osuđen na 10 meseci zatvora jer je avgusta 2014. godine u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru, tokom mafifestacije „Pozorišni maraton“ obljubio maloletnika. Kako se navodi u optužnici, Jevtić je tada ušao u toalet za maloletnikom i primoravao ga na oralni seks. Ova sudska odluka preinačena je oktobra 2019. u kućni zatvor uz elektronski nadzor.