Vozio motor sa skoro dva promila alkohola u krvi

Hronika 05. jul. 202116:36
Podeli:
Policija kontrola saobracaja
Ilustracija Foto:BETAPHOTO/MUP SRBIJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u kontroli saobraćaja tokom vikenda, zaustavili su 52 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola. Policija je na ulicama Niša iz saobraćaja isključila vozača (49) mopeda koji je vozio sa 1,87 promila alkohola u organizmu, kao i ženu (30) koja je "reno tvingom" upravljala sa 1,84 promila alkohola u organizmu.

Kako se navodi u saopštenju niške policije, zaustavljen je i četrdesetšestogodišnji vozač „opela“ kojem je izmereno 1,57 promila alkohola u organizmu, kao i četrdesetjednogodišnji vozač koji je „reno tvingo“ vozio sa 1,45 promila alkohola u organizmu.

Takođe, saobraćajna patrola zatekla je dvojicu vozača, starosti 34 i 29 godina, koji su upravljali sa 1,43 promila alkohola u organizmu, kao i dvadesetpetogodišnjeg muškarca koji je upravljao „folksvagenom“ sa 1,40 promila.

Niška policija isključila je iz saobraćaja, na auto-putu kod Aleksinca, dvadesettrogodišnjeg vozača koji je upravljao vozilom sa 1,41 promilom alkohola u organizmu.

Protiv svih vozača će biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Apelujemo na vozače da ne sedaju za volan pod dejstvom alkohola i poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i tuđ život.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar