Foto:Facebook/Denis Samardzic

Denisu S. (23), mladiću koji je osumnjičen da je izazvao saobraćajnu nesreću na Zrenjaninskom putu, nakon današnjeg saslušanja pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu određen je pritvor zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Prema navodima krivične prijave, dana 11.02.2023. godine oko 21.20 časova je na Zrenjaninskom putu došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo vozilo marke BMW kojim je upravljao oštećeni Dž. K. i vozilo marke BMW kojim je upravljao osumnjičeni Denis S.

„Do saobraćajne nezgode je došlo na taj način što je oštećeni Dž. K. vozilom kojim je upravljao prešao iz desne u levu saobraćajnu traku, nakon čega je u levu bočnu stranu njegovog vozila udarilo vozilo kojim je upravljao osumnjičeni Denis S. U predmetnoj saobraćajnoj nezgodi petoro učesnika je zadobilo telesne povrede i to oštećeni Dž.K. teške telesne povrede opasne po život, putnik iz njegovog vozila oštećena J. I. teške telesne povrede, osumnjičeni Denis S. lake telesne povrede, a putnici iz njegovog vozila oštećene V. I. i H. S. teške telesne povrede. Oštećeni Dž.K. je dana 12.02.2023. godine preminuo od posledica zadobijenih povreda“, navodi se u saopštenju, pa dodaju:

Foto: Nova.rs

„Nakon saobraćajne nezgode, osumnjičeni Denis S. je napustio lice mesta, da bi se dana 12.02.2023. godine u ranim jutarnjim satima javio u Urgentni centar radi ukazivanja lekarske pomoći. Tom prilikom od osumnjičenog su po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca uzeti krv i urin radi analize na alkohol i psihoaktivne supstance. Nakon što je nastupila smrt oštećenog Dž. K. dežurni zamenik javnog tužioca naložio je vršenje obdukcije“.

Pročitajte još:

Osumnjičeni Denis S. je dana 14.02.2023. godine saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu izabranog branioca, kojom prilikom je izneo svoju odbranu i negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret. Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu predložilo da se prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.“

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svedoke, pribaviti materijalne dokaze, narediti vršenje potrebnih veštačenja i preduzeti druge radnje potrebne za utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća na Banovom brdu: Devojka automobilom udarila u kontejnere, pa u izlog cvećare

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar