Foto: Nemanja Jovanović/Goran Srdanov/Nova.rs, Shutterstock

Pešak Mihajilo L. (26) iz Čačka poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u Bulevaru kralja Aleksandra kada je na njega i devojku V. L. (24) naleteo "audi" kojim je upravljao Matija N. (23). Vozač je nakon nesreće priveden, a njemu zbog krivičnog dela teško telo protiv bezbednosti javnog saobraćaja preti dva godina zatvora.

„Ako je usled dela iz čl. 289. st. 1. i 2, 290. st. 1. i 2, 291. st. 1, 3. i 4. i 295. st. 1. i 2. ovog zakonika nastupila smrt jednog ili više lica, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina“, navodi se u Krivičnom zakoniku.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, stravična nesreća dogodila se juče oko 21 sat kod Kluza. Stradali Mihajilo prelazio je pešački prelaz sa devojkom kada je na njega naleteo vozač „audija“. Njegova devojka uspela je da se spase, dok Mihajlu nije bilo spasa.

Hitna pomoć je po dolasku na lice mesta mogla samo da konstatuje smrt mladića.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kako se vidi na snimku u koji je portal Nova.rs imao uvid, vozač automobila je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i bočnom stranom vozila udario pešaka.

Pročitajte još:

Pretpostavlja se da se vozač kretao mnogo većom brzinom od dozvoljene.

Inače, vozaču je odmah nakon nesreće određeno zadržavanje do 48 sati. On je u „audiju“ bio sa svojom devojkom, koja je ugruvana, i njih dvoje su takođe prevezeni na VMA.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nastradali Mihajilo je rodom iz Čačka, a njegovi prijatelji su neutešni nakon tragedije koja se dogodila.

Kako su ranije istakli za naš portal, Mihajilo je imao velike planove. Planirao je svadbu s devojkom i vredno je radio. O njemu imaju samo reči hvale.

„Bio je dečko za primer, uvek spreman svima da pomogne. Ovo je velika tragedija“, kaže komšija.

BONUS VIDEO: Troje stradalih u teškoj nesreći na Pančevačkom putu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar