Ilustracija Foto:Shutterstock

Nemanja S. (19) iz Beograda koji je osumnjičen da je autom u Nišu ubio dve osobe, saslušan je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, gde se branio ćutanjem, rečeno je za agenciju Beta u tom tužilaštvu. Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu Ivan Marković kazao je da je tužilaštvo predložilo Osnovnom sudu u Nišu da se za osumnjičenog odredi pritvor do 30 dana.

Nesreća na Bulevaru Medijana dogodila se 4. januara, oko 20.40 minuta, kada je auto marke „audi“ kojim je upravljao Nemanja S. izleteo sa kolovoza i na trotoaru udario najpre Andreja P. (12), a potom Dejana Ilića (48).

Dečak je preminuo na licu mesta, a vozilo ga je od siline udara prebacilo preko dva metara visoke ograde vodovoda, dok je Ilić od zadobijenih povreda preminuo odmah po prijemu u Klinički centar Niš.

Istraga je pokazala da vozač „audija“ u momentu izazivanja udesa nije bio pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Ogorčeni zbog nesreće i „bahate“ vožnja vozača „audija“, građani Niša su juče tokom dana organizovali protest na Trgu kralja Milana, a uveče i na mestu nesreće.

Građani su kazali da je mladić koji je ubio dvoje nedužnih lica, nedelju dana „divljao“ po gradu vozilom, ali da ga niko nije zaustavio.

U momentu nesreće u „audiju“ su se nalazila još dva maloletna i jedno punoletno lice.

Prema nezvaničnim informacijama, Nemanja S. je za novogodišnje praznike došao u Niš kod babe i dede, a „audi“ koji je vozio u vlasništvu je njegove majke.

Nastradali Dejan Ilić (48) bio je aktivista sindikata „Sloga“ i otac troje dece, a Andrej je pohađao šesti razred škole „Dušan Radović“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar