saobraćajna nesreća
Foto:Shutterstock

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se oko 11 časova dogodila na izlazu iz sela Zminjak kod Šapca, poginule su dve osobe, dok je dvoje dece prevezeno u šabačku bolnicu. Deca, prema nezvaničnim informacijama sa lica mesta - nisu životno ugrožena.

Nesreća se dogodila kada je na pružnom prelazu voz naleteo na putnički automobil.

Intervenisale su dve ekipe hitne pomoći iz Šapca i jedna iz Prnjavora koje su povređene prevezli u bolnicu.

Prema navodima očevidaca, u automobilu je bila porodica. Poginuli su otac i majka, a dvoje dece je povređeno i nije životno ugroženo.

Voz je saobraćao na relaciji Loznica–Šabac.

Pružni prelaz na kome se desila nesreća je označen, ali bez rampe.

Kako je saopšteno iz „Infrastruktura železnice Srbije“, sudar se dogodio u 10.55 sati, a putni prelaz obezbeđen je vertikalnom drumskom signalizacijom.

U saopštenju se navodi da je mašinovođa zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kada je primetio automobil na putnom prelazu, ali drumsko vozilo i pored svih znakova upozorenja nije na vreme uspelo da pređe prugu, navodi se u saopštenju.

Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a, Hitne pomoći i železnice, a železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrdiće sve detalje nesreće, prenosi Tanjug.

Teretna kompozicija sa praznim vagonima saobraćala je iz Radinca za Federaciju BiH, dok se putnički automobil kretao iz pravca Loznice.

„Srbija Kargo“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ izrazili su žaljenje zbog tragedije koja se dogodila i izrazili saučešće porodici nastradalih.

„Infrastruktura železnice Srbije“ i „Srbija Kargo“ još jednom su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar