Foto: Printscreen N1/video

Na putnom prelazu obezbeđenom automatskim polubranicima i svetlosnom saobraćajnom signalizacijom između Štitara i Šapca u 8.15 sati dogodila se nesreća u kojoj je nastradala jedna osoba, kada je drumsko vozilo pokušalo da zaobiđe spuštene branike.

Na drumsko vozilo koje je pokušalo da zaobiđe spuštene branike naleteo je putnički voz, koji je saobraćao iz Štitara ka Beogradu, piše Telegraf.rs. 

U nesreći je nastradao vozač drumskog vozila. Reč je o muškarcu, starosti 71 godina.

O nesreći je odmah obavešten MUP, a železnički saobraćaj na ovom delu pruge je trenutno u prekidu.

Ovo je drugi slučaj na srpskim prugama u roku od samo pola dana da se dogodi nesreća na putnom prelazu obezbeđenom savremenom signalizacijom, zbog nepropisne vožnje učesnika u drumskom saobraćaju. Sinoć u 19.55 sati, na putnom prelazu obezbeđenom polubranicima i svetlosnom signalizacijom, između Vlaškog Polja i Mladenovca teretni voz naleteo je na drumsko vozilo, koje je takođe zaobilazilo spuštene branike.

U ovoj nesreći sinoć nije bilo povređenih, ali se takvi slučajevi najčešće tragično završavaju.

„Infrastruktura železnice Srbije“ zato upozorava i apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju signalizaciju, voze pažljivo i budu odgovorni prema sebi i drugima, jer je to jedini način da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar