Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Saslušanje Tatjane Vojtehovski povodom tvrdnji izrečenih u emisiji "Život priča", završeno je danas oko 10.30 sati u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu. Protiv voditeljke se vodi postupak zbog krivičnog dela povreda tajnosti, tačnije zbog odavanja informacija o maloletnicima. Nakon saslušanja, ona je za Nova.rs negirala krivicu.

Kada je u petak sletela na aerodrom Nikola Tesla, Vojtehovski je primila poziv za saslušanje zbog neodazivanja na pozive u postupku koji se vodi protiv nje.

Nakon saslušanja, u izjavi za Nova.rs, rekla je da je mnogo veći problem to što je ekipa bogatih i moćnih očeva u sprezi sa istom sutkinjom, sudskom veštakinjom i advokatom i dalje oduzima decu majkama, umesto da im se sudi.

„Nemam za šta da se osećam da sam kriva. Mnogo je važnije to da su ti isti ljudi, koji zbog svoje moći otimaju decu majkama i dalje na slobodi i da i dalje rade to što rade. To je mnogo važnije nego to što mene neko lovi kao kriminalca. Volela bih da se ta tema ponovo pokrene u medijima jer se to mora isterati do kraja“, rekla je Vojtehovski.

Tatjana Vojtehovski Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Njen advokat Vladimir Todorić je izjavio da bi voleo da predmet stigne do suda, ali da se to, prema njegovim rečima, najverovatnije neće dogoditi.

„Umesto da se procesuiraju ti koji su počinili krivična dela, ljudi koji su ih otkrili se procesuiraju i stavljaju na stub srama“, rekao je Todorić za Nova.rs.

Advokat Vladimir Todorić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Podsećanja radi, u svojoj emisiji „Život priča“,  Vojtehovski je otkrila mehanizam na osnovu kojeg su starateljstva oduzimana majkama i dodeljivana bogatim očevima. Zbog navoda u emisiji, u kojoj je ugostila Natašu Naletinu, majku kojoj su oduzeta deca i predata na starateljstvo moćnom ocu, protiv Vojtehovski i drugih lica je podneta krivična prijava. Temom kako bogati i moćni očevi u sprezi sa istom sutkinjom, sudskom veštakinjom i advokatom ekspresno oduzimaju decu majkama i dobijaju starateljstvo, Vojtehovski se bavila u emisijama nakon ove.

Pretpostavljalo se da će Vojtehovska, odmah po sletanju na aerodrom u petak, biti sprovedena u tužilaštvo, ali se to nije desilo, već joj je samo uručen poziv za saslušanje koje je danas održano. Kako je ranije ispričala za portal Nova.rs, za njom je raspisana poternica jer, kako kaže, navodno tri godine ne uspevaju da je nađu, te da ne zna zbog kog konkretno slučaja je pokretnut postupak protiv nje.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare