Dejan Pavlović Foto: promo/UNS presscentar

Suđenje Dajnu Pavloviću, predsedniku Sindikata "Sloga", zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, pred Vojnodisciplinskim sudom jer je dao intervju nedeljniku "Svedok" o lošem kadrovskom i materijalnom stanju u vojsci, zakazano je tačno na dan kada mu je pre četiri meseca nepoznata osoba ili više njih, zapalila kuću u Surčinu. Takođe, ovaj sindikat je, kako je saopštio, podneo krivičnu prijavu protiv potpukovnika Nikole Fatića zbog sprečavanja sindikalnog delovanja.

Novo ročište Pavloviću zakazano je za 10. septembar pred Vojnodisciplinskim sudom, ba[ na dan  kada se navršava tačno četiri meseca od kada mu je izgorela kuća u Surčinu.

Takođe, ovaj sindikat je saopštio i da je podneo je krivičnu prijavu protiv potpukivnika Nikole Fatića zbog sprečavanja sindikalnog delovanja.

„Posle intervjua Dejana  Pavlovića nedeljniku „Svedok“ u kome je u svojstvu predsednika sindikata izneo činjenice  o odlivu kadrova iz vojske i lošem materijalnom statusu zaposlenih, zbog čega je protiv njega pokrenut postupak pred Vojnodisciplinskim sudom, koji po zakonu može da sudi za propuste u vojnoj službi, ali nije nadležan za sindikalno delovanje i eventualne propuste van službe, jer se taj sud po Zakonu o sudovima ne svrstava u sudove već je on disciplinski organ. Za sindikalno delovanje, ako nije bilo u skladu sa zakonom,  nadležno ministarstvo je moglo da pokrene parnični postupak. Pavloviću je u međuvremenu izgorela i kuća u Surčinu, a posle skoro četiri meseca, kako je obavešten u istrazi, nije bilo pomaka, “ kaže se u saopštenju ovog sindikata.

Dejan Pavlović dodaje i da su  u njegovoj jedinici učestale kontrole, kao vid pritiska zbog njegovog sindikalnog delovanja, zbog čega je najavio i podnošenje tužbe za mobing.

„Pavlović očekuje od Ministarstva odbrane zaštitu od  progona i traži od nadležnih da se konačno istragom utvrdi šta se dešavalo i kako je došlo do požara u kući u kojoj je stanovao, u Surčinu“, dodaje se u saopštenju ovog sindikata.

Podsećanja radi, predsedniku sindikata “Sloga”, Dejanu Pavloviću, u noći između 9. i 10. maja zapaljen je bungalov u kome živi i koji je plaćao  kao vojni zakupac u naselju Surčin. U trenutku požara, Pavlović je bio sam u kući. Kako je za naš portal ispričao, on je čuo lavež pasa koji ga je probudio i kada je ustao video je svetlost sa donje strane bungalova. Istrčao je i video da gori bungalov sa zadnje strane. On tvrdi i da je bungalov neko naprskao nečim da bi se lakše zapalio.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar