Foto: Nova.rs/Video

Profesor Vladimir Vuletić i njegov pravni tim otkrili su ispred Palate pravde, prilikom podnošenja zahteva Višem javnom tužilaštvu da se ispitaju navodi u medijima koji povezuju Vuletića sa pedofilijom, da je pojedinim studentima, bivšim i sadašnjim, nuđen novac i prećeno im je da direktno optuže Vuletića za pedofiliju.

Profesor Vuletić je za Nova.rs rekao da su izjave date od strane najviših funkcionera izvršne vlasti, a pre svega predsednika Srbije Aleksandra Vučića i najviših funkcionera SNS proteklih dana, da se dovodi u vezu sa pedofilijom, ono što žele da Više javno tužilaštvo u Beogradu i policija ispitaju.

„To su stvari koje se ponavljaju izvesno vreme, za koje bih rekao da se definišu ponovo kroz TV suđenja i TV optuživanja. Došli da zahtevamo od tužilaštva da ispita predsednika da nam saopšti kakva su njegova saznanja o tome i da li ima neposredna saznanja i opažanja ili je možda pretrpeo neke teže posledice, mi to jednostavno ne znamo u ovom trenutku i želimo da tužilaštvo to ispita“, rekao je Vuletić

On je ispričao da je dobijao informacije da se izvesni opskurni pripadnici „još opskurnijih organizacija“, kao što je Mario Spasić, pripremaju da se obrate etičkoj komisiji Pravnog fakulteta u Beogradu i Univerziteta u Beograd, ali i da imaju saznanja da je pojedincima nuđen novac i da im je prećeno kako bi optužili profesora Vuletića.

Vladimir Vuletić Foto:Nova.rs

„Imamo ozbiljna saznanja da je pojedinim licima, što sadašnjim, što bivšim studentima, nuđen ozbiljan novčani iznos, a čak je nekima i prećeno, da optuže profesora Vuletića. Bojimo se da neko ponovo aktivira tu priču, da se javnost priprema kroz medijske napade, a da će se verovatno pojaviti jedna takva osoba koja će iz raznih razloga biti spremna da optuži profesora“, rekao je jedan Vuletićevih advokata Ivica Vuković.

On je podsetio na ranije pokušaje „zastrašivanja krivičnim pogonom“ koji je doživeo debakl, kada je Vuletić odveden u SBPOK gde je ispričao svoja saznanja o navijačkim grupama, ali su njegovi advokati i on stekli opšti utisak da to ljude iz SBPOK ne interesuje.

„Tada nam je nagovešteno da će se pojaviti neko od studenata ko bi mogao da optuži profesora Vuletića. Mi hoćemo tome da stanemo na put, izvolite, tužilaštvo postoji i valjda radi svoj posao, pa iznosite svoja saznanja koja imate“, rekao je advokat.

Kako je Nova.rs pisala, Vuletić i njegovi advokati Ivica Vuković i Vladimir Terzić naveli su u zahtevu za prikupljanje obaveštenja da je očigledno da predsednik Srbije ima određena saznanja koja bi trebalo da podeli sa nadležnima.

Skrenuli su pažnju i na to da je predsednik, kao prvi čovek Saveta za nacionalnu bezbednost, službeno lice koja je moralo da ovakva saznanja podeli sa tužilaštvom i policijom.

Pored Vučića, na listi pozvanih našli su se Dragan J. Vučićević, Predrag Sarapa, Marjan Rističević, Milenko Jovanov…

„Izabrali smo da budemo ozbiljni, a ne kao neki koji su sami protiv sebe podnosili krivične prijave što je potpuno suludo. Dakle, mi ćemo danas podneti zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja“, rekao je advokat Vladimir Terzić.

Podsetimo, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, Vladimir Vuletić, u proteklih nekoliko nedelja u više navrata govorio je o malverzacijama u FK Partizan, kao i o tome koju je ulogu u svemu imala grupa vođe navijača Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.