Kosovska policija Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Uhapšenom u akciji protiv krijumčarenja pre dva dana u Leposaviću određen je jednomesečni pritvor, potvrdio je za KoSSev portal njegov advokat Nebojša Vlajić.

Kosovska policija zaplenila je preksinoć u regionu Leposavića veliku količinu alkoholnih i bezalkoholnih pića, kada je i uhapsila vozača kamiona, tridesetdvogodišnjeg A.D, piše Kossev.

Hapšenju i zapleni prethodila je policijska potera, a kako je potvrđeno, u njoj je korišćeno i vatreno oružje.

Prema navodima policije, u toku jurnjave za kamionom povređeno je pet policajaca i oštećeno jedno policijsko vozilo, kada je u njega udario pomenuti kamion čiji se vozač, kako se dodaje, oglušio o naredbe policajaca da se zaustavi.

I dok iz policije i PIK-a tvrde da je upotreba sile i oružja u ovom slučaju bila neophodna, prema rečima S.D, koji tvrdi da je brat uhapšenog vozača, policijski službenici su tokom akcije upotrebili prekomernu silu „ispraznili 15 šaržera u kamion i pretukli A.D.“.

PROČITAJTE JOŠ

Slične navode izneo je danas za KoSSev i advokat Vlajić, rekavši da su policijski službenici pucali na kamion koji se kretao, izbušivši mu tako pet guma.

„Policija je nezakonito upotrebila oružje, jer nema pravo da puca u kamion koji beži i udaljava se, a koji nije stao na znak policije. Policija nema pravo da puca u takvo vozilo, a oni su pucali. Izbušili su mu pet guma od šest koliko kamion ima“, kazao je za Nebojša Vlajić.

Nakon što je kamion zaustavljen, kako navodi Vlajić, policajci su njegovog klijenta pretukli i naneli mu telesne povrede o kojima postoji i lekarski izveštaj, ali i koje su vidljive i golim okom.

Advokat je potvrdio i da se uhapšenom A. D. na teret stavljaju tri krivična dela – „pokušaj ubistva“, „krijumčarenje robe“ i „nedozvoljeni prelaz granice“.

Vlajić je istakao da je optužba o „navodnom pokušaju ubistva policajaca“ neosnovana jer A. D. nije imao nameru ikoga da ubije, niti je preduzeo ikakvu radnju koja tome vodi.

„To je apsolutno neosnovana optužba, mi ćemo se protiv toga boriti i siguran sam da ćemo i dokazati da je to tako“, zaključio je Nebojša Vlajić.

BONUS VIDEO: Najavljena Oluja i život na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar