Ilustracija Foto: Shutterstock

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je danas doneo rešenje kojim je prema okrivljenima N.P., M.I., F.K., S.K. i B.P. odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenima N.P., M.I., F.K., S.K. i B.P. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoka, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, pri čemu je prema okrivljenom N.P. pritvor određen i iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, tj. usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Okrivljenima N.P., M.I., F.K., S.K. i B.P. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo iz člana 114 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika, okrivljenom N.P. i izvršenje krivičnog dela Nedoljvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 4 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika, dok se okrivljenom M.I. na teret stavlja i izvršenje krivičnog dela Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 1 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja, navodi se u saopštenju.

***

BONUS VIDEO – Hapšenje pripadnika Organizovane krimnalne grupe u međunarodnoj akciji, koji su se bavili telefonskim prevarama. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare