„Viša sila“ kriva za požar u garaži Doma zdravlja u Jagodini

Hronika 23. jan. 202110:16
Podeli:
Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Požar u kojem je pre nekoliko meseci izgorela garaža Doma zdravlja u Jagodini i 16 vozila nije krivično delo, već je to bila situacija nastala usled "više sile" i nema mesta pokretanju krivičnog postupka, rečeno je Tanjugu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Jagodini.

U informaciji, koju je potpisao zamenik javnog tužioca Dejan Ðorđević navedeno je da je odluka doneta nakon istražnih radnji, provera preko Policijske uprave Jagodine i na osnovu veštačenja uzoraka požara UKP Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku iz Beograda.

Garaža Doma zdravlja Jagodine i automobili, izgoreli su 14. aprila 2020. Izgoreli su automobili koji su služili za prevoz bolesnika na hemodijalizuna odelenje Opšte bolnice u Chupriji, vozila Službe za patronažu i palijativnu negu, apoteke, Fonda za zdravsteveno osiguranje… ,sva vozila osim onih koja su u to vreme bila na terenu.

Vozila nisu bila kasko osigurana, izjavio je ranije Tanjugu direktor Doma zdravlja dr Darko Miletić i dodao da je samo nekoliko minuta kasnije kad je ugašen jedan od automobila, izbio požar koji se veoma brzo proširio na ostala vozila i objekat. U tom požaru vozila su potpuno uništena, kao i krov i oprema u garaži, a zgarište je izgledalo užasno i zastrašujuće. Bilo je i detonacija, najverovatnije od eksplozije reazervoara sa benzinom. Požar nije zahvatio okolne zgrade bolnice, stambene zgrade i mesnu crkvu, koje graniče sa garažom zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca.

Šteta je procenjena na oko 300.000 evra.

Na obnovi garaže još se ništa ne radi. Uklonjeni su samo izgoreli i nagoreli delovi, očišćen prostor. Za zaposlene kod garaže je postavljen kontejner, a vozila su napolju i po snegu, rekli su Tanjugu zaposleni.

Komentari

Vaš komentar