Potraga za Aleksandrom P. (18), kom se juče izgubio trag na šabačkom kupalištu "Stari grad", završila se tragično, a njegovo telo pronađeno je danas na petnaestak metara od mesta gde je nestao. Njegov prijatelj A. P, sa kojim se kupao kobnog dana, objasnio je kako je došlo do nesreće.

„Ja sam ga prethodni dan zvao da dođe, rekao je da hoće, ali se neće kupati. Jedan drug i ja smo se kupali, ja sam ga upitao da li zna da pliva, rekao je da zna… Posle nekog vremena j rekao: „Ajde i ja ću, lepa je voda“. Ja sam plivao nekih dvadeset metara ispred njih dvoje“, počinje priču A.K.

„U jednom momentu on je počeo da se davi, samo su mu se ruke videle. On je teži i viši od mene, ja sam pokušao da ga podignem nekako, u jednom momentu sam i ja potonuo skoro do dna. Držao me je za ruku, da sam ostao minut duže verovatno bih i ja nastradao, jedva sam se spasio… Čovek neki koji je bio na obali je skočio i pokušali smo da ga nađemo ali nismo uspeli. Odmah je pozvana policija, ronioci su došli nakon dva sata. I njegov otac je došao na lice mesta, šta da vam kažem, kada neko izgubi sina“, ispričao je neutešni drugar.

Policiji u Šapcu juče je prijavljeno da se mlađa muška osoba davi u reci kod plaže Stari grad. Policija je čamcem je pretražila obalu i reku. U potragu su bili uključeni ronioci.

Bonus video: Potraga za nestalim mladićem iz Splita

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare