Foto:E-Stock/Dusan Milenkovic; TANJUG/ ZORAN ZESTIC

U Višem sudu u Beogradu danas je održano suđenje bivšem zameniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goranu Papiću. Nekada prijatelj Nebojše Stefanovića i čovek kog je Aleksandar Vučić javno branio, tvrdeći da je dobar policajac, ovog puta je morao sam da se brani od optužbi za trgovinu uticajem i navoda da je pomagao klanu Veljka Belivuka.

Optužnim predlogom Višeg javnog tužilaštva, Papić se tereti da je u aprilu 2020. godine, mimo procedura, urgirao da se Marku Miljkoviću, sada osumnjičenom za organizovanje kriminalne grupe u partnerstvu sa Veljkom Belivuku, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Pročitajte još...

Pet meseci pre pomenutog dela, za koje je optužen, Papić je opisivan kao častan policajac, a toliko je bio dobar da ga je lično u zaštitu uzeo predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Direktno iz Grčke, gde je u decembru 2019. godine boravio u dvodnevnoj poseti, Vučić je poručivao da Papića progoni opozicija, da je reč o čoveku koji održava mir i stabilnost u zemlji, štiteći zakon.

Prilikom odbrane Papića, šef srpske države pokazao je i zavidno znanje o narkoticima – konkretno kokainu.

“Dugo sam se pitao o čemu se radi, zašto neko napada poimence policajce, a onda smo dobili informaciju danas popodne da oni progone Gorana Papića zato što je taj čovek, svojim rukama, odnosno heklerom probio staklo na automobilu u kom se skrivao narkodiler, da je bežao od njih… Uhvatili su ga, preprečili su Brankov most i probili su staklo. On ga je(Goran Papić prim. aut.) izvukao napolje. Kako ga je izvalčio napolje, pronašao je drogu – dva i po kilograma kokaina, najčistijeg, najfinijeg, prva ruka, holandski kokain”, rekao je, između ostalog, šef srpske države.

Ova izjava Aleksandra Vučića poslužiće kasnije legendarnom beogradskom hip-hop (andergraund) dvojcu iz benda Prti Bee Gee da snime pesmu “Državna kombina” u kojoj su sabrani svi elementi srpske kirmi – stvarnost:

Državne strukture koja diluju narkotike, konzumente koji izražavaju zadovoljstvo „robom“, i šefa klana – „Visokog“ – koji odobrava transakcije.

Deo pesme u kojoj je „semplovan“ Vučićev glas, odnosno deo izjave gde priča o kokainu glasi ovako:

„Smrdi na benzin kad sam kesicu otvorio, pitaju odakle ti, kažem: ‘Visoki’ odobrio…“

Pomenuta pesma, početkom oktobra puštena je i u emisiji “Pregled dana” na Newsmax Adria.

BONUS VIDEO: Prti Bee Gee i Obućina: Ko je „Visoki“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare