Tri osobe su ubijene, dok je jedna ranjena u sukobu migratana koji se dogodilo protekle noći u Subotici, a kako nezvanično saznaje portal Nova.rs, predgrađe ovog grada na severu Srbije prethodne noći više je ličilo na ratnu zonu, nego na miran vojvođanski kraj.

Kako je rečeno za portal Nova.rs, pucnjava je trajala do ranih jutarnjih sati, a počela je negde oko 23 časa.

Pročitajte još:

Tri osobe ubijene su u pucnjavi, dok je jedna ranjena.

Foto: MUP Srbije

Kako su nam ispričali Subotičani, za sutra je bilo planirano da se ide u čišćenje šume, ali najverovatnije doći će do otkazivanja jer je bezbednost građana drastično ugrožena sa eskalacijom sukoba protekle noći.

Jerko Jakobčić, član gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije u ovom gradu, ispričao je za portal Nova.rs da su se građani jutros ponovo probudili sa lošim vestima, a da je veliki broj snimaka i poruka stigao od sugrađana sa periferije koji svedoče užasu.

Foto: MUP Srbije

„Ponovni obračun migranata počeo je sinoć oko 22:30 i trajao do zore. Koliko smo saznali od policije, tri lica su stradala, a jedno ranjeno. Stanovnici Horgoša su jutros bili obavešteni od policije da ne izlaze iz svojih domova jer još nije bezbedno. Ovo je još jedan u nizu oružanih sukoba krijumčara“, rekao je Jakobčić.

On je istakao da su u pitanju strani državljani, a da stanovnici periferije grada očajavaju i ne vide izlaz iz ove situacije, te da mnogi dolaze na ideju da napuste svoje domove jer žele bezbedniji život za sebe i svoje porodice.

Foto: MUP Srbije

Učenici pojedinih škola obavešteni su da uprkos pucnjavi koja se dogodila, nastava u školama će se odvijati normalno, ali da deca i njihovi roditelji koji se ne osećaju bezbedno nisu u obavezi da dođu u školu, te da će svaki izostanak biti opravdan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare