Foto:KoSSev

U toku je akcija kosovske policije u Severnoj Mitrovici, a veliki broj Srba okupio se na ulicama. Kako prenose kosovski mediji, u toku je akcija hapšenja koju izvode jedinice iz Prištine, sirene se neprekidno čuju od devet sati, a jedno vozilo je zapaljeno.

Kako je ranije preneo reporter portala Kosovo onlajn, u Severnoj Mitrovici trenutno je u toku akcija Kosovske policije, koja koristi šok bombe i suzavac, a nekoliko stotina građana je blokiralo više ulica i čuju se sirene za uzbunu. Prema nezvaničnim saznanjima slična racija se trenutno odvija i u Zvečanu.

Inače, nakon što su pripadnici kosovske policije suzavcem i šok bombama intervenisali protiv okupljenih građana, u Severnu Mitrovicu su iz južnog dela grada pristigli i pripadnici ROSU. Situacija je napeta, a kako može da se vidi na pojedinim snimcima, jedan automobil je zapaljen na raskrsnici između Srednje tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“ i Bošnjačke mahale u Kosovskoj Mitrovici.

Inače, ranije su mediji izvestili da je jedan Srbin ranjen i da se lekari bore za njegov život. Zasad nije poznato pod kojim je okolnostima došlo do napada.

Pojedini mediji izvestili su ranije da su pripadnici Kosovske policije počeli da se povlače iz Zvečana, a na putu su bile primetne čaure od bojeve municije, prenosi Kosovo onlajn.

BONUS video: Šok bombe i suzavac na ulicama Kosovske Mitrovice

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar