Foto: Printscreen/Tv Happy

Lider Socijaldemokratske partije Boris Tadić gostovao je u jutarnjem programu "Hepi" televizije kod Milomira Marića i tom prilikom se dotakao postupaka protiv Darka Šarića, kome se sudi za šverc 5,7 tona kokaina, ali i biznismena Miroslava Miškovića. Tadić je tom prilikom istakao da gledaoci mogu na delu da vide kako novinar Marić laže javnost iznošenjem netačnih informacija u etar.

Tokom gostovanja, voditelj programa Milomir Marić upitao je u jednom trenutku lidera Socijaldemokratske partije sledeće pitanje:

„O čemu govoriš, ti znaš da su se tajkuni nalazili po kafanama i formirali tvoje Vlade?“, rekao je Marić.

Tadić ga je na to upitao o kojim Vladama i kafanama priča.

„Manter Kameron, Mišković i dogovore se neki ljudi i tebe obaveste ko će biti“, rekao je Marić, na šta mu je Tadić odgovorio:

„Nova laž. Nijednog sekunda ja nisam sa njim razgovorao o Vladi, ni sa Kameronom Manterom, ni sa Miškovićem. Mišković je sve vreme finansirao moju opoziciju, znaš zbog čega? Zato što mu nisam dao da muti, a istraga protiv njega je sve vreme trajala. Vučić je uhapsio Miškovića na osnovu istrage koju smo mi pokrenuli, ja duboko verujem da je taj čovek izvršio krivična dela, ali nismo imali dokaza i nije bio uhapšen zbog toga što nadležne institucije, odnosno tužilaštvo, nije imalo podsticaj da uhapsi nekoga zato što nema dokaza. Ko bi me smenio sa vlasti da je Mišković bio uhapšen? Vrlo je jednostavno ostati na vlasti u Srbiji kad jednom dođeš, uhapsiš prvog čoveka koji je nepopularan“, rekao je Tadić.

„Što ga nisi uhapsio?“, upitao je Marić.

„Pa zato što neću da kršim zakon i kriminalac, koji je uhapšen bez dokaza, jeste uhapšen na osnovu kršenja zakona. Ako se to desi, onda ćeš i ti, odnosno ti nisi sigurno nevin, ti si kriv na osnovu svega što se dešavalo, ali možda ćete vi biti uhapšeni samo na osnovu toga što će nekome biti korisno iz političkih razloga“ rekao je Tadić.

Pročitajte još:

Marić je potom počeo da govori o slučaju Darka Šarića, koji je nedavno pušten iz sedmogodišnjeg pritvora da se brani sa slobode.

„Da li je istina da, to si potvrdio u jednoj od mojih emisija, nisi demantovao, da ste se ti i Koštunica posvađali oko Šarića? On je promovisao Šariće, Šarići su bili stub tog režima formirani da pomognu srpsku stvar na referendumu u Crnoj Gori, to je srpska stvar, nije crnogorske mafije, i da je tebe Koštunica pitao da li je taj Šarić imao neki saobraćajni prekršaj u Srbiji, da nešto da je uradio?! Ti si odgovorio: „Nema ništa“, a on je rekao: „Ako je nešto kriv Amerikancima, neka ga oni gone““, upitao je Marić.

„Poštovani gledaoci, evo sad se imali priliku da vidite fabriku laži Milomira Marića. Dakle, nikad u životu mu nisam rekao da sam se s Koštunicom posvađao oko Šarića. Koštunica nije imao pojma šta je aspekat bezbednosti, nije ga to ni zanimalo. Nije ga zanimao budžet, njega je zanimala politika u nekoj maglovitoj formi. Ja sam se posvađao oko Šarića sa Milom Đukanovićem, sve si pobrkao. Tebi se stopi u glavi sećanje sa nekim drugim sećanjem, istina sa poluistinom i kažeš laž u javnost i evo, sada da ja nisam u ovoj emisiji, onda bi gledaoci koji gledaju jutarnji program televizije „Hepi“ otišli i mislili da je to istina. Sa Đukanovićem, zato što je pustio mimo zakona dvojicu saradnika Šarića na slobodu i mi nismo mogli istražni postupak da do kraja izvedemo“, odgovorio je Tadić na Marićevu opasku.

„Kakve to veze ima sa Srbijom? To šta je on radio sa Amerikancima, šta to nas briga?“, rekao je voditelj televizije „Hepi“,

„Ma nemoj? Znači, treba pustiti ljude da švercuju narkotike?“, upitao je Tadić, na šta je Marić odgovorio: „Pa šta, ako švercuje CIA, može neki Srbin.“

BONUS video: Utisak Nedelje: Boris Tadić, Marinika Tepić, Petar Peca Popović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare