Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Stan na vrhu stambene zgrade u Ulici Visokog Stevana koji je danas potpunouno uništen u požaru, a iz kog je u poslednjem trenutku, zahvaljujući hrabrim očevicima, izvučena tinejdžerka koja se spremala da skoči s terase, u vlasništvu je rođene sestre poznatog kompozitora Saše Miloševića Mareta.

Saša Milošević Mare, Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ovu informaciju rekli su novinarima portala Nova.rs komšije koje smo zatekli ispred zgrade, kao i to da povređena devojčica s majkom živi tu kao podstanar. To smo pokušali da proverimo i sa Maretom, ali nam je on, vidno uznemireno, rekao da ništa nije čuo o tome.

„Sad to od vas čujem. Moram da vidim na nekom snimku da li je to njena zgrada. Čućemo se kasnije“, kazao je Mare, sali se više nije javljao na telefon.

U stanu u kome je izbio požar, a koji je najverovatnije izazvala slavska sveća, povređena je tinejdžerka (15), koja je zadobila opekotine prvog stepena.

Ona je u stanu, kako saznajemo, živela kao podstanar zajedno sa roditeljima.

Komšije tvrde da je u stanu u vreme izbijanja požara bila samo povređena devojčica, kao i da je njena majka neposredno pre toga izašla iz stana.

https://www.instagram.com/p/CG2QGfPp3R3/?utm_source=ig_web_copy_link

„Porodica slavi Svetu Petku pa se pretpostavlja da je sveća izazvala požar. Vatrogasci su uspeli da spasu devojčicu koja je zapomagala i vrištala s terase. Ona je s teškim opekotinama prevezena u bolnicu“, ispričali su stanari koji su u neverici posmatrali čitavu scenu.

Tinejdžerku su inače spasili radnici s obližnjeg gradilišta, koji su čuli njeno zapomaganje. Odmah su uleteli u zgradu i uputili se ka stanu koji se nalazi ispod zapaljenog , a onda kroz terasu započeli akciju spasavanja.

Jedan od njih Pavle Gravur odmah je dohvatio kanap i vezao sebe za ogradu terase.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Bilo je dramatično. Devojčica je stajala na žardinjeri i dozivala pomoć, vikala je da ne može više da izdrži toplotu i da će skočiti s terase. Iza nje je bio visok plamen i nije imala nikakve šanse da se kroz njega probije do ulaznih vrata. Odmah smo utrčali u zgradu kod kom,šije koji živi ispod zapaljenog stana, a nađ kolega je dohvatio kanap i njime se vezao za ogradu od terase. Potom se popeo na žardinjeru dok su ga ostali pridržavali i tako spustio devojčicu“, ispričali su ovi hrabri radnici.

Oni kažu da su bili zapanjeni zbog opekottina koje je devojka imala na sebi.

„Dim joj je izazio iz usta. Bukvalno smo se opekli svi na njenu kožu dok smo je spuštali. Opekotine koje je zadeobila su stravičnne“, kažu spasioci.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare