Zlatibor prazno jezero
Zlatibor prazno jezero Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Na društvenim mrežama osvanula su upozorenja na masovno trovanje pasa na Zlatiboru, a kako se vidi na fotografijama, otrov je bačen u velikim količinama.

„Naime, na Zlatiboru gde i živim, suočeni smo sa masovnim trovanjem pasa „kreozanom“, koji je kao što znate, zabranjen zakonom i čija je upotreba krivično delo! Otrovano je u proteklih 15 do 20 dana čak 14 pasa , mahom vlasničkih i rasnih,
od kojih je jedan moj . Brojka je verovatno i veća , jer ne znamo koliko je napuštenih pasa stradalo . Želja nam je da putem medija obavestimo što veći broj ljudi, jer kao što znate, Zlatibor je izuzetno popularna i posećena planina na koju dolazi veliki broj turista sa svojim ljubimcima“, piše jedna od besnih građanki i dodaje:

„Naneta nam je nenadoknadiva šteta i veliki duševni bol. Na kom stepenu se nalazi jedno društvo, najbolje se vidi po odnosu prema životinjama. Da li društvo čini jedan izopačeni pojedinac? Ili ćemo ipak odreagovati“, napisala je jedna građanka, a objavljeno je na Instagram stranici Udruženja Čarna.

Apeluje se na sve građane koji su trenutno na Zlatiboru da budu obazrivi, ali i na institucije da odreaguju povodom ovog nesrećnog slučaja.

BONUS VIDEO: Kako stati na put trovanju građana Smedereva i okoline 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar