Podeli
Foto: MUP

Policajci Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su osam članova organizovane kriminalne grupe i zaplenili veću količnu narkotika.

Kako je saopštio MUP, u više odvojenih akcija, kao i prilikom pretresa osam stanova i četiri vozila koje su osumnjičeni koristili, policija je pronašla oko 14 kilograma amfetamina, oko 1,7 kilograma heroina, manju količinu kokaina i oko tri kilograma smese za mešanje.

Na video snimku koji je objavio MUP, vidi se kako je akcija protekla. Nekoliko osoba je uhapšeno prilikom vožnje, odnosno na parkingu, dok su neke, pripadnici SBPOK-a uhapsili nakon što su ušli u stanove osumnjičenih, što se vidi na video snimku.

Inače, kako je saopštio MUP, tokom akcije zaplenjeno je i oko 28.000 evra, za koje se sumnja da potiču od prodaje droge, kao i tri motorna vozila.

Zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su R. P. (34), D. B. (31), U. D. (33), N. P. (30), S. T. (22), J. R. (35), S. Đ. (50) i M. G. (40).

Sumnja se da su oni, na teritoriji Beograda i u drugim gradovima Srbije, prodavali heroin, amfetamin i kokain, tako što su drogu zakopavali u staklenim i plastičnim posudama na unapred obeleženim mestima, gde su je kupci preuzimali i ostavljali novac.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Komentari

Vaš komentar