Nišlija Džavid Sulejmanović spasio je sinoć šesnaestogodišnju A.S. koja je skočila u Nišavu sa Keja Mike Paligorića i teško se povredila. Sulejmanović, iako srčani bolesnik, bacio se u vodu iako je drami prisustvovao veći broj ljudi među kojima i troje tinejdžera sa kojima je devojčica bila u društvu pre kobne odluke.

Sulejmanović objašnjava da je oko 21.00 sat bio ispred kuće sa unucima kada je čuo vrisak svoje ćerke.

„Bacila se devojka – zavrištala je moja kći. Istrčao sam do bedema, tamo je bilo troje tinejdžera, bili su očigledno pijani. Video sam devojčicu u reci, bila je u vodi do grudi. Uzeo sam je u naručje, i ona se osećala na alkohol. Jaukala je, žalila se da je boli noga i kičma pa sam je spustio na rečno ostrvce da se malo odmori. Zatim sam je ponovo uzeo u ruke i uz pomoć moga zeta odneo je do stepeništa. Utom su pristigli vatrogasci, rekao sam im: Dajte nosila, ne možemo je više na rukama nositi! Oni su je preuzeli i predali Hitnoj pomoći“, opisuje Džavid sinoćnji događaj.

Džavid Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Dodaje da mu ovo nije prvi put, te da je bar sedam, osam puta već skakao u reku za onima koji su hteli da se utope.

„Žalosno je kada takvu glupost učini tako mlado dete, može da ostane invalid zbog jedne nepromišljene odluke. Napili su se, juče su dobili po sto evra od države i eto šta su uradili. Ja imam dvadesetpetoro unučadi ali su sva deca na svom mestu“, priča ovaj Nišlija.

Događajima koji su prethodili incidentu prisustvovala je Danijela Mitić koji živi u neposrednoj blizini bedema sa koga je devojčica skočila.

nova.rs

„Bila sam u svom dvorištu, tu preko puta, čula sam tu tinejdžerku kako se dere. Očigledno je bila pijana jer se izražavala kako ne treba. Pretila je: Skočiću, skočiću! Čula sam da je navodno pobegla ih hraniteljske porodice, te da joj je neko telefonirao da je traži policija. Bacila je mobilni telefon i preskočila preko bedema u Nišavu, ali je reka plitka pa se dočekala na noge. Njen drug je pozvao Hitnu pomoć, a komšija Džavid je već do dolaska spasilaca uspeo da je izvuče iz reke“, priča Danijela.

Kaže da ne zna otkud to četvoro tinejdžera u njihovom kraju.

„Prvi put sam ih videla, čula sam da pominju Vlasotince, navodno je devojčica tamo bila u hraniteljskoj porodici. Ovo ostalo troje su takođe kazali da nemaju roditelje i da su navodno u nekom domu“, kazala je ova Nišlijka.

Šta je bio razlog odluke koja bi mogla skupo da košta tinejdžerku još nije pouzdano utvrđeno. Osim teških porodičnih prilika, kako kažu očevici, okidač nepromišljenog čina mogla bi da bude i svađa sa jednim od momaka sa kojim je bio u društvu, za koga neki kažu da je sa njim bila u vezi.

CSR: Devojčica jeste zbrinuta u hraniteljkoj porodici

Lidija Stanković, pomoćnik direktora niškog Centra za socijalni rad potvrdila je da je šesnaestogodišnjakinja zbrinuta u hraniteljskoj porodici u Vlasotincu.

„Hranitelji su njen nestanak prijavili policiji jer nije stigla kući iz škole. Ovakvo neodgovorno ponašanje je karakteristično za adolescente. Informisali smo se u niškom Univerzitetskom kliničkom centru o njenom zdravstvenom stanju, rečeno nam je da je stabilno ali ćemo u svakom slučaju obaviti razgovor sa lekarima o njoj“, rekla je Stanković.

Čeka je operacija

U niškom UKC rečeno je da devojčica nije životno ugrožena ali daje zadobila ozbiljnu povredu.

„Pacijentkinja ima prelom lumbalnog dela kičma koji zahteva operativno lečenje. Zbrinuta je na Klinici za neurohirurgiju gde će sledeće nedelje biti operisana“, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Bonus video: Spasena žena koja je skočila sa Brankovog mosta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar