Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Dragana Mekić, majka dvojice dečaka, rođene braće D.M. (5) i D.M. (7) koja su se danas utopila u jezeru Očage kod Lazarevca za Nova. rs kaže da je nakon 10 minuta od kada je primetila da joj nema sinova pozvala spasioce koji su, prema njenom rečima, počeli da traže decu u jezeru tek posle sat vremena.

Uplakanu majku sa ćerkicom u naručju ekipa Nova.rs zatekla je samu ispred trošne kućice u Velikim Crljenima.

„Sinovi su mi sve vreme bili u plićaku, voda nije bila duboka, do kolena, nijedan nije znao da pliva ali mi nije jasno kako su uspeli tako jedan pored drugog da mi nestanu u tako plitkoj vodi. Čim sam videla da ih nema odmah sam otrčala kod spasioca i rekla im da su mi deca nestala u jezeru“, ispričala je majka detalje ove tragedije i nastavila:

„Rekla sam spasiocima da su mi sinovi u vodi, ali oni sat vremena nisu ušli u jezero da ih traže nego su ih tražili okolo po obali, dozivali ih misleći da su se izgubili.Tek nakon sat vremena su uronili u jezero i pronašli ih mrtve jednog pored drugog. Već su se utopili“,priča ona kroz suze.

Kada su izvuki dečake na kopno došla je policija da obaviu uviđaj.

„Ispitivali su me nekoliko sati, muža su mi odveli u Beograd u policijsku stanicu, a ja sam ovde ostala sama sa njom…ne znam kako ću dalje, ovo je teška tragedija… „, rekla je ona.

Dok je otac nesrećnih dečaka bio na ispitivanju, u porodičnu kuću Mekićevih došao je njegov kolega iz „Gradske čistoće“ i saopštio da će to preduzeće organizovati sahranu mališana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare