Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Sve je spremno za sutrašnju manifestaciju proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije koji će se sutra u 11 sati održati na platou ispred Palate Srbije, gde će biti promovisani novi policajci, ručene nagrade najboljima, ali i prikazan zanimljiv letački progrgam, koji su izveli pripadnici Helikopterske esakdrile MUP-a Srbije sa svojim letelicama, ali i zanimljiv tehnički zbor gde će građani moći da vide paletu ručnog vatrenog naoružanja koji koristi policija, ali i deo oklopnih vozila iz sastava Specijalne antierorističke jednice MUP-a, kao i opreme vatrogasaca-spasioca.

Od ranog jutra policijski podešaloni uvežbavali su postrojavanje, marševski poredak i nastup zastavnog voda. Vođa programa sugerisao je podešalonima kako treba da stanu, kreću se i ponašaju pred sutrašnji dan.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Svečani defile prošao je besprekorno, da bi zatim nastupio program koji se sastojao iz tri dela.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

U prvom policajcu su prikazali borilačke veštine i svoju osposobljnost.

Druga tačka nastupa odnosila se na zaštitu štićene ličnosti, na koju je izveden teroristički napad. Procedura zaštite štićene ličnosti sa zemlje i vazduha, kada su se pojavile dva helikoptera SA-342 „Gazela“ jedna u maskirnoj, a druga u plavo beloj šemi bojenja.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Treća tačka nastupa prikazala je helikopterski desant dva helikoptera H-145 i AB-212. koji su spustili helikopterski desant pred prisutne, a zatim odleteli. Posle minut, pojavio se i treći policijski bel u plavo beloj boji koji je nekoliko polivajaca na specijalnom užetu podigao i odvezao u pravcu Ušća.

Na kraju manifestacije podešaloni su otpevali pesmu „Ovo je Srbija, zemlja ponosnih ratnika“.

Za delegacije koje će prisustvovati ovoj manifestaciji priređen je i tehnički zbor dela opreme i naoružanja priapdnika MUP-a Srbije.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar