Iz Združene akcije „Krov nad glavom” okupili su se danas u Cvijićevoj ulici na broju 79 kako bi sprečili iseljavanje penzionisane profesorke Dragane Milisavljević iz jedinog doma koji ima. Zahvaljujući velikom broju okupljenih, iseljenje je odloženo.

Okupljeni su se rasporedili na stepenicama zgrade u kojoj stanuje žena i na taj način sprečili izvršitelje da isele Milisavljevićevu.

Kako su naveli iz Združene akcije „Krov nad glavom“, Dragana je kupila uknjižen stan preko agencije za nekretnine – uredno ga platila, overila ugovor na sudu i uknjižila se kao vlasnica. Sada po treći put pokušavaju da je izbace iz njenog jedinog doma.

Oni podsećaju da je, nakon što je kupila i uknjižila stan, protiv Dragane pokrenut sudski postupak – ispostavilo se da je prodavac falsifikovao dokumenta na osnovu kojih se Dragani i institucijama predstavio kao vlasnik stana.

Za ovu prevaru niko nije odgovarao, a sve ustanove koje su Dragani garantovale validnost dokumenata sada sležu ramenima. Jedini odgovor koji sistem ima je da žrtva prevare, osamdesetogodišnja žena, mora na ulicu.

„Za iseljenje Dragane angažovana je zloglasna javna izvršiteljka Mirjana Dimitrijević. Podsećamo i da je protiv Mirjane Dimitrijević prošle godine pokrenut krivični postupak zbog malverzacija u njenim predmetima, te da bi joj po svim ljudskim i zakonskim merilima odavno morao biti zabranjen rad. Draganin slučaj je dokaz da ovako nešto može svakome da se desi i da, dokle god svima nama nije zakonski zagarantovano pravo na dom – dotle niko od nas neće biti bezbedan“, piše na Fejsbuk stranici Združene akcije „Krov nad glavom“.

BONUS video: Iseljenje profesorke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare