Eksplozija u stanu u Paraćinu Foto: Instagram/192_rs

Ana S., (37) teško povređena u eksploziji plinske boce u stanu u Paraćinu u višespratnici u Ulici Majora Gavrilovića 9, preminula je od zadobijenih povreda na putu do bolnice.

Lekari su pokušali da je reanimiraju, ali bezuspešno, a o težini stravičnih povreda i silini eksplozije govori podatak da je detonacija izbacila ženu iz stana sa trećeg sprata na parking pored ulaza zgrade, prenose Novosti.rs.

Pročitajte još:

Do eksplozije, koja je uznemirila ceo Paraćin, došlo je oko 14.40 sati, a na lice mesta odmah su stigli policija, vatrogasci i Služba hitne medicinske pomoći.

Nezvanično, teške povrede zadobila je i jedna starija žena iz stana iznad i obe su za kratko vreme sanitetom transportovane do bolnice.

Prema rečima uznemirenih stanara te i okolnih zgrada, koji su se u velikom broju okupili ispred mesta nesreće, eksploziju je najverovatnije izazvao plin koji je curio iz boce. Praktično svi stanovi pretrpeli su velika oštećenja, vrata su izletela iz futera, a razbijeno staklo svedočilo je o stravičnoj jačini eksplozije.

Oštećeni su i stanovi iz zgrade preko puta, a svi stanari izleteli su iz njih, u panici.

„U tom stanu na trećem spratu živela je nekoliko godina naša komšinica Ana, mlađa žena, oko 37. godina, kojoj je baka poklonila stan. Povređena je i još jedna žena iz drugog stana, glava joj je bila sva krvava!. I nju je takođe odvezla hitna“, priča, vidno uznemirena, komšinica sa prvog sprata.

Eksplozija u stanu u Paraćinu Foto: Instagram/192_rs

Policiju, Hitnu pomoć i vatrogasce pozvao je odmah njen sin Dušan Radović. On je, kaže, čim je puklo, istrčao napolje da vidi o čemu se radi.

„Bilo je mnogo prašine i dima, a ispred zgrade, odmah pored ulaza i auta, ležalo je telo ženske osobe koje je bilo svo u krvi. Nisam prilazio, ne znam da li je to bila baš naša komšinica koja živi u tom stanu. Cigle su padale sa zgrade odozgo. Otrčao sam do trećeg sprata, pa sišao i pozvao policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć“, svedoči Dušan Radović.

„Molio sam se da naša komšinica preživi, a sad čuh da je umrla! Ni sami ne znamo šta nas je snašlo, ali je ljudski život najvažniji. U životu više neću da koristim plinsku bocu iako sam to povremeno činio“, rekao nam je, potresen, jedan od stanara iz susedne zgrade.

*****

BONUS VIDEO: Ostaci kuće u Zrenjaninu u kojoj je eksplodirala plinska boca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar