Foto: JOHN THYS / AFP / Profimedia

Opština Apatin danas je saopštila da je crni panter viđen u blizini Banje Junaković, a društvenim mrežama kruži snimak životinje koja ulazi u šumu.

Vest o pojavi divlje životinje uznemirila je pojedine građane, međutim mnogi upozorenje nisu shvatili ozbiljno, već su pomislili da je u pitanju samo šala. Međutim, na društvenoj mreži Tviter pojavio se snimak na kom se vidi kako crna, krupnija životinja u daljini šeta po poljani. Korisnik koji je snimak postavio na društvenu mrežu napisao je da je prizor zabeležen u blizini Banje Junaković.

Na videu se čuje glas muške i ženske osobe koji objašnjavaju da je u pitanju panter, a dok ga muškarac doziva sa „mac, mac“, žena na pomenutom snimku navodi da bi ovaj događaj trebalo prijaviti nadležnima.

Pročitajte još:

S obzirom na to da je predator izrazito opasan, „Vojvodinašume“ pozivaju građane da vode računa o sebi i svojim bližnjim.

„Ukoliko neko uoči crnog pantera, potrebno je odmah obavestiti nadležnu policijsku stanicu“, ističe se u saopštenju.

Panter je mesožder koji se hrani životinjama veličine psa, mačke, koze. Spada u vrstu životinja koje se u prirodi kamufliraju, pa je malo verovatno da bi iz divljine prešao u grad. Prelazi velike razdaljine, tako da brzo može da pređe s jedne lokaciju na drugu.

VIDEO: Muče i zlostavljaju divlje životinje zbog strasti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar